Είκοσι οκτώ χρόνια μετά τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που αποτέλεσε και την αφορμή για την ίδρυση της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης –και ειδικότερα το Τμήμα Ψυχολογίας- διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΛ.Ψ.Ε., το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας από αύριο Τετάρτη 10 έως την Κυριακή 14 Μαΐου με τίτλο «Άτομα, Θεσμοί, Κοινωνία: ο Kόσμος της Ψυχολογίας».
Ο συνολικός αριθμός των συνέδρων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 1.000, οι οποίοι θα παρουσιάσουν, αλλά και θα παρακολουθήσουν, την τρέχουσα έρευνα στην ψυχολογία και σε θέματα που άπτονται της τρέχουσας πραγματικότητας και των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Η παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων ξένων και ελλήνων ομιλητών, καθώς και η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ερευνητών, επιστημόνων, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του κλάδου, συνθέτουν την εικόνα ενός πλούσιου επιστημονικού προγράμματος: περισσότερες από 540 εργασίες στο σύνολο, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων εντάσσονται σε ένα από τα 61 συμπόσια, ή σε μια από τις 35 θεματικές συνεδρίες με περισσότερες από 170 προφορικές ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα θα γίνουν 14 θεματικά εργαστήρια και θα παρουσιαστούν πάνω από 120 αναρτημένες ανακοινώσεις.
Στο επίκεντρο πολλών ερευνών και ανακοινώσεων είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση, το προσφυγικό ζήτημα, ο θεσμός του σχολείου μέσα από την εξέταση ζητημάτων όπως η σχολική βία και τα κίνητρα στη μάθηση, ενώ δε θα μπορούσαν –την εποχή της διαμεσολαβημένης επικοινωνίας- να απουσιάζουν θέματα που αφορούν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στον άξονα αυτό θα κινηθεί και η δημόσια συζήτηση για την εξωστρέφεια της ψυχολογικής έρευνας με τίτλο «Ο Κόσμος της Ψυχολογίας», μια ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 15:00-16:00 στην αίθουσα ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (περίπτερο 15).
Και με αυτόν τον τρόπο, η διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας, φιλοδοξεί να συνδέσει έμπρακτα τις εργασίες του συνεδρίου με το ευρύ κοινό, όπως και η ίδια η επιστήμη της συνδέεται με όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής.

Την διοργανωτική ευθύνη του συνεδρίου έχει η εταιρεία Symvoli, που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στην διεκδίκηση και διοργάνωση συνεδρίων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments