Ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 11 Μαΐου. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Συνεδρίου Δημόσιας Τηλεόρασης INPUT 2017 το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100), το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Θα πάρουν μέρος εκατοντάδες στελέχη κρατικών τηλεοπτικών σταθμών από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σε τέσσερις κινηματογραφικές αίθουσες στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού θα προβληθούν τηλεοπτικές παράγωγες κρατικών τηλεοπτικών σταθμών από δεκάδες χώρες. Μέτα τις προβολές θα ακολουθεί συζήτηση για τα θέματα που διαπραγματεύονται οι συγκεκριμένες τηλεοπτικές παραγωγές, θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον κλπ.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη τύπου (φώτο) ο Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Φίλιος Στάγκος, η διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα σε συμβολική ένδειξη για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης τον Ιούνιο του 2013, θα ασχοληθεί με το μέλλον των δημόσιων MME και θα αναδείξει το έργο των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων παγκοσμίως.   
Δύο μέρες του συνεδρίου θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τηλεοπτικά προγράμματα παραγωγών δημοσίων καναλιών από όλο τον κόσμο.

Μια καλή ευκαιρία και για την προβολή της Θεσσαλονίκης…

Το συγκεκριμένο συνέδριο είναι επίσης μια καλή ευκαιρία και για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού. Ανάμεσα στους συνέδρους θα βρεθούν αρκετοί που ασχολούνται με τηλεοπτικές παραγωγές τουριστικού περιεχομένου. Εκπομπές που προβάλουν περιοχές του πλανήτη ως τουριστικούς προορισμούς.

Οι φορείς της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με την τουριστική προβολή θα πρέπει να τους καλέσουν σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της πόλης ως τουριστικού προορισμού. Είναι βέβαιο πως κάποιες ιδέες θα προκύψουν για τηλεοπτικές παραγωγές που θα αφορούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή ή το λιγότερο κάποιες επαφές θα αναπτυχθούν για μελλοντική χρήση.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments