Κατά καιρούς, μεγάλα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν τη Θεσσαλονίκη ως τη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ήρθε η ώρα να το αποδείξει στους καθ’ ύλην αρμόδιους…
Στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να καταφθάνουν Αρχιμάγειρες από όλο τον κόσμο, καθώς αύριο Σάββατο ξεκινά στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων (World Chefs Congress & Expo 2016). Είναι το μεγαλύτερο συνεδριακό γεγονός για φέτος στη Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία χρόνια αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει ως συνεδριακός προορισμός.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε άλλη ανάρτηση, περίπου 1000 σεφ από όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος στο συνέδριο, πληρώνοντας μάλιστα ο καθένας περίπου χίλια ευρώ για τη συμμετοχή του. Εκτός από τα τουριστικά οφέλη που θα έχει η Θεσσαλονίκη (οι περισσότεροι θα συνοδεύονται από συγγενείς και φίλους) είναι μια τεράστια ευκαιρία για την προβολή της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων και μάλιστα στους ειδικούς.
Πέρα από όλα τα άλλα, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει μια σημαντική γκάμα εκδηλώσεων που στόχο έχουν την προβολή της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων.
Ομιλίες και επιδείξεις μαγειρικής από σημαντικούς Έλληνες σεφ (όχι απαραίτητα γνωστούς από την τηλεόραση) θα γίνουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Επίσης οι junior chef που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο, δηλαδή οι νέοι μάγειρες, θα συμμετάσχουν σε τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές, στη Χαλκιδική, την Πιερία και στο Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανωμή. Σε κάθε εκδρομή θα επισκεφτούν μικρές μονάδες και κτήματα που παράγουν τοπικά προϊόντα ενώ θα δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις σε ειδικά γεύματα.
Είναι απολύτως βέβαιο πως το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων, που πρώτη φορά πραγματοποιείται σε πόλη της Μεσογείου, είναι μια τεράστια ευκαιρία για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και μάλιστα σ΄αυτούς που καθημερινά φροντίζουν τα γεύματα χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σ’ αυτούς που αναζητούν νέα προϊόντα, νέες συνταγές, νέες ιδέες, για να φτιάξουν νέες δημιουργίες και να τις προτείνουν στους πελάτες τους. Οι αναζητήσεις τους δεν θα περιοριστούν μόνο στα του συνεδρίου. Καθημερινά θα επισκέπτονται ταβέρνες και εστιατόρια της Θεσσαλονίκης για τη διατροφή τους. Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να βάλει τα δυνατά της. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments