Ένα, όπως αυτό που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, δεν περιορίζεται σε ομιλίες και παρουσιάσεις. Άλλωστε οι περίπου 1.000 σύνεδροι, που κατέφθασαν από όλο τον κόσμο, δεν ταξίδεψαν μέχρι εδώ απλώς για να… τα πούνε. Οι αποσκευές τους περιλαμβάνουν υλικά, συνταγές και τεχνικές, τα οποία δοκιμάζονται καθημερινά στην πράξη, δηλαδή στις κουζίνες που έχουν στηθεί δίπλα στον συνεδριακό χώρο, για τις παράλληλες δράσεις. Καθημερινά κορυφαίοι σεφ διαγωνίζονται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενώ δίνεται η ευκαιρία και σε νεαρούς μάγειρες, κάτω των 25 ετών, να συμμετέχουν στο Bill Gallagher Young Chefs Forum, ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες επαγγελματικές επαφές.
Έτσι, αν κανείς διασχίσει τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ τις μέρες αυτές, θα βρεθεί μπροστά σε μια εικόνα πρωτόγνωρη: Σεφ διαφορετικών εθνικοτήτων, με τις λευκές στολές τους, πηγαινοέρχονται από το κτίριο «Ι. Βελλίδης», όπου πραγματοποιείται το συνέδριο, στο Περίπτερο 13, όπου γίνονται οι διαγωνισμοί και οι παρουσιάσεις προϊόντων και εδεσμάτων, σε μία ατμόσφαιρα γεμάτη αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Μόνο σεφ, όμως, καθώς το συνέδριο δεν είναι ανοικτό για το κοινό.
Οι διαγωνιζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζουν τις εθνικές συμμετοχές τους στους διαγωνισμούς με τέτοιο ενθουσιασμό, που θυμίζουν οπαδούς σε αθλητική διοργάνωση. Την Κυριακή, για παράδειγμα, οι Νορβηγοί εμψύχωναν τους δικούς τους σεφ που διαγωνίζονταν με σημαίες, φωνές και χειροκροτήματα, ένας πραγματικός πανζουρλισμός αλλά και μια νότα πραγματικής ευφορίας.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments