Καθώς τον τελευταίο χρόνο έγιναν σημαντικά βήματα στη χώρα μας για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού (νέο νομοθετικό πλαίσιο και απελευθέρωση πάνω από 90 ιστορικών ναυαγίων για οργανωμένες περιηγήσεις), αποτελεί ευτυχή συγκυρία που μετά από δυο χρόνια προσπάθειας ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό έργο MeDryDive, το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του καταδυτικού τουρισμού και τη δημιουργία βιώσιμων τουριστικών προορισμών.
Επικεφαλής του διακρατικού προγράμματος είναι το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Mazi Travel. Σήμερα (Τρίτη) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος και των δράσεων του, σε τουριστικούς πράκτορες απ’ όλη την Ελλάδα, στελέχη ξενοδοχείων, καθώς επίσης και εκπροσώπους φορέων του τουρισμού. Επίσης παρουσιάστηκαν οι θεματικές διαδρομές του Τουριστικού Προγράμματος Dive in the Past καθώς και οι «dry-dive» ψηφιακές εφαρμογές AR και VR που το συνοδεύουν και έχουν ως στόχο την ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην περιοχή της Μεσογείου.
Έξι εκατομμύρια ακραιφνείς φίλοι των καταδύσεων υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, καθώς και 25 εκατομμύρια φίλοι του snorkeling (παρατήρηση του βυθού με μάσκα και αναπνευστήρα), μια κρίσιμη τουριστική μάζα που ξοδεύει κάθε χρόνο κοντά στα δυο δις για διακοπές που περιλαμβάνουν το αγαπημένο τους χόμπι. Παράλληλα διευρύνουν την τουριστική περίοδο στις καταδυτικές περιοχές και αυξάνουν το τουριστικό εισόδημα
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος MeDryDive, δημιουργήθηκαν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα εφταήμερης διάρκειας που απευθύνονται όχι μόνο σε συστηματικούς δύτες αλλά και τους απλούς τουρίστες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις διακοπές τους με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Μέσα στην πενταετία τα πακέτα αυτά θα είναι 24 σε αριθμό, μια μεγάλη γκάμα που θα αφορούν περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Αδριατικής.
Οι νέες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των σκοπών του ευρωπαϊκού προγράμματος, καθώς δημιουργούν μια πρόγευση της καταδυτικής εμπειρίας και βοηθούν στην εικονική περιήγηση. Δημιουργήθηκε ακόμη και ηλεκτρονικό παιχνίδι για έξυπνες συσκευές σε Android και iOS, που βοηθά τους νεότερους να έρθουν πιο κοντά στην Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά.
Μιλώντας στους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τα 65 άτομα, ο διευθύνων σύμβουλος του Mazi Travel Θοδωρής Μακρής, αναφέρθηκε στα οφέλη από την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού και κάλεσε όλους τους τουριστικούς πράκτορες και τους φορείς, να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα που συνδυάζουν την εμπειρία με την περιήγηση ή τις διακοπές και να τα προωθήσουν εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Αποκάλυψε μάλιστα πως έχει καταθέσει νέα πρόταση για ένα πρόγραμμα που θα αφορά την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης με σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, ως τουριστικό προορισμό και των εμπειριών που αυτή προσφέρει.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Βύρων Θεολόγης, οι οποίοι αφού συνεχάρησαν τον Θεόδωρο Μακρή για το καινοτόμο έργο του, υποσχέθηκαν αμέριστη συμπαράσταση για την προώθηση του μέσα από τα δίκτυα των δυο συλλογικών φορέων.
Επίσης τη διαδικτυακή εκδήλωση παρακολούθησε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments