Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στη Λάρισα ολοκληρώθηκε σήμερα το 1ο Larissa Cycling Forum «Ποδηλατώντας στο μέλλον» ένα εξαιρετικό συνέδριο για την ποδηλασία και την βιώσιμη κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Κατσίγρα.
Το διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ομοσπονδία. Στο τριήμερο που διήρκεσε ακούστηκαν πολλά από εξαιρετικούς ομιλητές και συζητήθηκαν ακόμη περισσότερα με το κοινό.
Μερικά από τα συμπεράσματα ήταν ότι η χώρα μας είναι πολύ πίσω όσον αφορά το ποδήλατο ως μέσο μετακινήσεις στις πόλεις. Λείπουν βασικές υποδομές αλλά και αντίστοιχη κουλτούρα. Ότι αποτελεί μια από τις λύσεις να σωθούν οι πόλεις από την κατάσταση ασφυξίας που έχει επιφέρει η κυριαρχία του αυτοκινήτου.
Ωστόσο κάποιες πόλεις κάνουν μεγάλα θετικά βήματα καθώς δημιουργούν τις κατάλληλες υποδομές ώστε να αποκτήσουν βιώσιμη κινητικότητα. Δηλαδή πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους. Η Λάρισα, τα Τρίκαλα, ο Βόλος, το Μεσολόγγι, και η Ρόδος είναι μερικές από αυτές.
Κατά τ΄άλλα το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία για μια τριήμερη ποδηλατική γιορτή στη Λάρισα, που γέννησε σε πολλούς τα πρώτα ερεθίσματα να σκεφτούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, και σε άλλους να βελτιώσουν την ποδηλατική τους κουλτούρα. Έγιναν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ποδηλατάδες στους δρόμους της πόλης, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά, εκθέσεις, πάρτι και πολλά ακόμη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments