Το ελληνοτουρκικό επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης έχει φέτος μεγάλη παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έχει νοικιάσει το περίπτερο 4 στο οποίο φιλοξενούνται ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις και φορείς, που έχουν ενδιαφέρον σε Τουρκία και Ελλάδα αντίστοιχα.
Ωστόσο οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου δεν περιορίζονται μόνο σ΄αυτό. Έχουν ετοιμάσει μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις (ημερίδες), προκειμένου όσοι της παρακολουθήσουν να μάθουν και να κατανοήσουν καλύτερα θέματα που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών.
Σήμερα Δευτέρα η εκδήλωση – ημερίδα είναι αφιερωμένη στον Τουρισμό, αύριο Τρίτη στην Οικονομία, την Τετάρτη στις μεταφορές, ενώ την Πέμπτη θα γίνει παρουσίαση του Μαραθωνίου της Καλλίπολης (Τσανάκαλε) που φιλοδοξεί να προσελκύσει δρομείς από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην εκδήλωση-ημερίδα για τον τουρισμό σήμερα Δευτέρα στις 6μμ εντός του περιπτέρου 4, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρων Θεολόγης, ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη Ουτκού Γιαζάν, η τουριστική ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ασλί Γκουντογκντού και ο τουριστικός πράκτορας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Στέφανος Χατζημανώλης.
Στην ημερίδα την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλοί άνθρωποι του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, θα αναφερθούν σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις νέες εξελίξεις στον τουρισμό μεταξύ των δυο χωρών.
Έχουν κληθεί να την παρακολουθήσουν και πολλοί τουριστικοί πράκτορες καθώς θα αναλυθεί το μέγα θέμα των απευθείας κρατήσεων των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων που πραγματοποιούν εκδρομές στην Ελλάδα, ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ την ελληνική πλευρά.
Οι διοργανωτές της ημερίδας θα εξηγήσουν τι έχει γίνει μέχρι τώρα καθώς όπως υποστηρίζουν το θέμα έχει λυθεί.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments