Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Έρευνα στη Μάθηση και τη Διδασκαλία (European Association for Research on Learning and Instruction, EARLI), τη μεγαλύτερη στην ιστορία του φορέα διοργάνωση, η οποία έχει τις προηγούμενες 4 δεκαετίες πραγματοποιηθεί σε 19 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Έπειτα από μια επιτυχημένη διαδικασία διεκδίκησης το Μάρτιο του 2020, και 3,5 χρόνια εντατικής προετοιμασίας, το συνέδριο ΕARLI πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και για 7 συνεχόμενες ημέρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πα.Μακ και την επιστημονική εταιρεία του ΕΑRLI, με Πρόεδρο την Καθηγήτρια Ελευθερία Ν. Γωνίδα (Τμήμα Ψυχολογίας, Α.Π.Θ.) και Αντιπρόεδρο την Καθηγήτρια Μαρία Πλατσίδου (Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής, Πα.Μακ.).
Ο κύριος κορμός του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου 2023, ενώ είχε προηγηθεί το προσυνέδριο JURE (Junior Researchers) για νέους ερευνητές και ερευνήτριες του EARLI με προέδρους την Ευρώπη Ευθυμιάδου, Υποψήφια Διδάκτορα Α.Π.Θ και το Δημήτρη Μουστάκα, Διδάκτορα Πα.Μακ. Τη συνολική διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε η εταιρεία SYMVOLI | Conference and Cultural Management.
Το EARLI 2023 υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η πόλη της Θεσσαλονίκης, ένα συνέδριο που διήρκησε συνολικά 7 ημέρες, με 32 παράλληλες συνεδρίες σε 5 διαφορετικούς συνεδριακούς χώρους (Πα.Μακ., Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., ΚΕ.Δ.Ε.Α. Α.Π.Θ., Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ, Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) που φιλοξένησαν 2065 παρουσιάσεις οργανωμένες σε 553 συνεδρίες. Περισσότεροι από 2700 ερευνητές και ερευνήτριες από 60 χώρες από όλο τον κόσμο κατέκλυσαν τη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο μέχρι τώρα συνέδριο της επιστημονικής εταιρείας EARLI.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments