Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα) το 2ο Συνέδριο Τουρισμού που συνδιοργανώνουν πέντε διμερή Επιμελητήρια της πόλης, το Ελληνο-Αμερικανικό, το Ελληνο-Βρετανικό, το Ελληνο-Γαλλικό, το  Ελληνο-Γερμανικό και το Ελληνο-Ιταλικό.

Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία όσον αφορά την προσέλευση του κοινού καθώς πάνω από 300 άτομα βρεθήκαν στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” για να το παρακολουθήσουν.

Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν “Τουρισμός Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας”.

Το συνέδριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμου Αναστασόπουλου και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και δείχνουν ότι η Περιφέρεια θα είναι η δεύτερη τουριστικά πιο ισχυρή της Ελλάδας την ερχόμενη πενταετία, με 21% αύξηση αφίξεων και 15% αύξηση εσόδων. “Ο οδικός τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά, όπως επίσης ιδιαίτερη δυναμική θα έχουν ο «city – break» τουρισμός και ο yachting τουρισμός, δηλαδή ο τουρισμός υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επιπλέον μέχρι το 2021 οι επισκέπτες για τον πολιτιστικό τουρισμό, αναμένεται να ξεπεράσουν τους επισκέπτες του κλασικού τουρισμού ήλιος και θάλασσα” είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην συνεχεία τέσσερα πάνελ με πάνω από 20 ομιλητές αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα όπως την αυξανομένη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στον τουρισμό, την κρουαζιέρα, τον περιπατητικό τουρισμό, τα υδροπλάνα, αεροπορικά θέματα, χρηματοοικονομικά θέματα, ιατρικό τουρισμό και πολλά ακόμη.

Κάποιοι από τους ομιλητές μίλησαν σαν πολίτικοι, δηλαδή όλα καλά και όλα ωραία, κάποιοι μίλησαν ως τεχνοκράτες, (ήταν αυτοί που είχαν το περισσότερο ενδιαφέρον) και κάποιοι μίλησαν με την γλώσσα της αλήθειας δηλαδή για επίπλαστα νούμερα αφίξεων για πτώση της κρουαζιέρας, για τα υδροπλάνα που δεν θα πετάξουν ούτε αυτό το καλοκαίρι κλπ).

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ με ομιλία του προέδρου του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Χρήστου Σαραντόπουλου και του γενικού γραμματέα τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργου Τζιάλλα.

Ο τελευταίος μοίρασε χρήμα καθώς όπως είπε νέα προγράμματα ενισχύσεων, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για επενδύσεις στον τουρισμό αναμένεται να “ανοίξουν” μέχρι τον Ιούνιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην παρακάτω σελίδα της Livemedia που κάλυψε τηλεοπτικά στο συνέδριο μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες.

https://www.livemedia.gr/2tourism

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments