Μετά από 19 διαφορετικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς τις προηγούμενες 4 δεκαετίες, η Θεσσαλονίκη θα είναι η επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Έρευνα στη Μάθηση και τη Διδασκαλία (European Association for Research on Learning and Instruction)!
Έπειτα από μια επιτυχημένη διαδικασία διεκδίκησης, η Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει μία διοργάνωση μεγάλης κλίμακας, ένα συνέδριο το οποίο θα διαρκέσει 7 ημέρες, με 25 παράλληλες αίθουσες που θα φιλοξενήσουν συνολικά 500 συνεδριάσεις και 2000 συμμετέχοντες/ουσες από 60 χώρες παγκοσμίως.
Το 20ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Έρευνα στη Μάθηση και τη Διδασκαλία (EARLI2023), συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την επιστημονική εταιρεία του ΕΑRLI, με Πρόεδρο την Καθηγήτρια Ελευθερία Γωνίδα (Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Αντιπρόεδρο την Καθηγήτρια Μαρία Πλατσίδου (Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Ο κύριος κορμός του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου 2023, ενώ θα προηγηθεί το 27ο προσυνέδριο JURE για νέους/ες ερευνητές/ριες του EARLI. To ΕΑRLI2023 θα είναι η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της συγκεκριμένης επιστημονικής κοινότητας μετά την εμφάνιση της πανδημίας, και αποτελεί ένα πολυαναμενόμενο γεγονός από όλο τον κλάδο.
Εκτός από μια μοναδική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλης κλίμακας διοργάνωση, το EARLI2023 αποτελεί, επίσης, και μια θετική ένδειξη για την μετά covid εποχή στον συνεδριακό τουρισμό, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα και τις δια ζώσης συναντήσεις.
Το συνέδριο διεκδίκησε μαζί με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και θα διοργανώσει, η εταιρεία SYMVOLI | Conference & Cultural Management. Πρόκειται για εξειδικευμένο γραφείο της Θεσσαλονίκης, που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στην διεκδίκηση και διοργάνωση συνεδρίων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments