Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ανάπτυξη του ιατρικοί τουρισμού διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σ΄ αυτήν παρευρέθηκαν άνθρωποι του ιατρικού χώρου που ενδιαφέρονται για τον ιατρικό τουρισμό. Λιγότεροι ήταν αυτοί του τουρισμού.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την υποστήριξη του σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού η οποία είναι ιδιαίτερα αποδοτική και επικερδής ενώ υποσχέθηκε κάθε βοήθεια προς τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον ιατρικό τουρισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά αναφέρθηκε στο δυναμικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσον αφορά στον ιατρικό τουρισμό και ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αυτής της μορφής τουρισμού και τι πρέπει να γίνει για την προώθηση του.

Ο Πάρις Κοκορότσικος, Γενικός Γραμματέας της ELITOUR (Ελληνικό Cluster Ιατρικού Τουρισμού) μίλησε για τον Ιατρικό τουρισμό, την διεθνή εμπειρία, την ELITOUR και την πρωτοβουλία για τον Συνεργατικό Σχηματισμό Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Το συμπέρασμα είναι ότι ο ιατρικός τουρισμός έχει μεγάλες δυνατότητες στη χώρα μας ωστόσο προς το παρόν παραμένουν εν υπνώση. Κύρια αιτία είναι η έλλειψη σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η έλλειψη συνεργιών και ο χαμηλός βαθμός δικτύωσης των επιχειρήσεων. Για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού απαιτούνται επενδύσεις καθώς και καλύτερη προβολή και προώθηση.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, κυρίως από ιδιωτικούς φορείς γίνονται κάποιες προσπάθειες που έχουν αποφέρει αποτελέσματα περισσότερο στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς η νομοθεσία είναι ευνοϊκή σε σχέση με αυτή άλλων χωρών.

 

 

Πείτε τη γνώμη σας

avatar