Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας, συναντήθηκε με τον Γιάννη Ασλάνη, Πρόεδρο του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), δηλαδή του φορέα που προωθεί τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό.
Υπήρξε πλήρης ενημέρωση του Βουλευτή από τον κ. Ασλάνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του συνεδριακού τουρισμού, από την πρώτη μέρα της πανδημίας του covid-19 έως και σήμερα, και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του φορέα για το άμεσο μέλλον.
Ο Πρόεδρος του TCB εξέφρασε την αβεβαιότητα αλλά και την έντονη ανησυχία που επικρατεί στη συνεδριακή αγορά, τόσο της χώρας όσο και της πόλης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα πρωτόκολλα διεξαγωγής συνεδρίων για τη Θεσσαλονίκη σήμερα προβλέπουν αυστηρότερα κριτήρια και προδιαγραφές σε σχέση με τους συναυλιακούς χώρους, τις θεατρικές παραστάσεις και λοιπές παραστατικές τέχνες, που διεξάγονται επίσης σε κλειστό χώρο και υπάρχει συνάθροιση πολλών ατόμων. Δεδομένου ότι, όλοι οι επαγγελματίες του χώρου είναι εκπαιδευμένοι στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος, προτάθηκε από τον κ. Ασλάνη, να υπάρξει αναπροσαρμογή των πρωτοκόλλων για τα συνέδρια, καθώς και η συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου στις κυβερνητικές αποφάσεις.
Ο κ. Κούβελας τόνισε την συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού και ότι είναι σαφής προτεραιότητα η υγεία των εργαζομένων, συνέδρων και επισκεπτών. Αναγνώρισε τη σημασία του συνεδριακού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και συμμερίζεται την ανησυχία για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει στόχος η διοργάνωση «υβριδικών» συνεδρίων στη Θεσσαλονίκη που θα προσελκύουν και εξ αποστάσεως συνέδρους μέσω διαδικτυακής συμμετοχής. Και κατέληξε ότι : «ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί την αιχμή του ποιοτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω σύντομα να μιλάμε για μεγάλες διοργανώσεις με φυσική παρουσία πολλών συνέδρων στην πόλη μας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments