Ολοκληρώθηκε το 2o Blue Economy Forum με θέμα τις μεγάλες προοπτικές της Γαλάζιας Οικονομίας για την Ελλάδα. Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της πράσινης και γαλάζιας οικονομίας και των βάσεων που θέτουν για την επίτευξη των στόχων της ανάκαμψης.

Συνεδρία για Βιώσιμο Τουρισμό…

Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας της Δεκαετίας των Ωκεανών των Ηνωμένων Εθνών, επικεντρώθηκε στο βιώσιμο τουρισμό. Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας ανέλυσε την βιώσιμη διάσταση του τουρισμού σε συζήτηση με τον CEO του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar, κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, επισημαίνοντας τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Συνέδριο της IUCN το φθινόπωρο του 2021, για τις τέσσερις βασικές προκλήσεις για την προστασία του πολύ μοναδικού θαλάσσιου περιβάλλοντος μας: απώλεια βιοποικιλότητας, μη βιώσιμη αλιεία, θαλάσσια ρύπανση ειδικά από πλαστικά και μη βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές.
«Η βιωσιμότητα είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας», ανέφερε ο Υπουργός, ενώ επισήμανε πως το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται στη διαδικασία εγκαθίδρυσης ενός κέντρου έρευνας και παρακολούθησης του θαλάσσιου τουρισμού στην Μεσόγειο. O κ. Αγγελόπουλος έδωσε την επιχειρηματική διάσταση στη συζήτηση, αναφέροντας τις προκλήσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και τα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα για την ενσωμάτωση των ΑΠΕ.

Καίρια παρέμβαση πραγματοποίησε στην ίδια συζήτηση ο ΓΓ του UNWTO, κ. Zurab Pololikashvili, αναφερόμενος στη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας μέσω του Ερευνητικού Κέντρου Παρακολούθησης του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τόνισε επίσης πως είναι απαραίτητο να ενταχθούν οι τοπικές κοινωνίες στη συζήτηση για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Τη σκυτάλη για τον τουρισμό πήραν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι της Χάλκης και Αστυπάλαιας.
Στη φωτογραφία ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, και ο CEO του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, σε μια συζήτηση για τον βιώσιμο τουρισμό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments