Διεθνές Συμπόσιο – Σπονδή με τίτλο «Following Aristotle» διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική το Μάιο (15 – 18.5.24), προκειμένου να αναδείξει τον ιστορικό και χρονικό συσχετισμό μεταξύ των Αρχαίων Σταγείρων και του Άθωνα.
Το Συμπόσιο εγκαινιάζει μία καινοφανή δραστηριότητα, καθώς τοποθετεί τους συνέδρους να συμμετέχουν βιωματικά σε αυτό, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους από τον «άμβωνα» των πιο σημαντικών τοπικών αρχαιολογικών και θρησκευτικών χώρων:
-Την Αρχαία Άκανθο και τον Ακάνθιο Κόλπο,
-Την Αγορά των Αρχαίων Σταγείρων – τη γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη του Σταγειρίτη (φώτο),
-Τη Μονή Ζυγού, στα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους,
-Εν πλω, κατά μήκος του Αγίου Όρους,
-Το Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας και
-Τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία.

ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ
Το Συμπόσιο αποτελεί γιορτή του γασυτρονομικού φεστιβάλ KOUZINA 2024 και μέρος της αναβίωσης ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ. Έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα, δεδομένου ότι πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, εναλλάσσοντας την προώθηση επί μέρους προορισμών του Δήμου Αριστοτέλη. Οργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη με την επιμέλεια του Συμβούλου Τουρισμού Μαρίας Πάππα και την Conference & Cultural Management SYMVOLI. Τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Διαβάστε περισσότερα στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Αριστοτέλη:
https://www.visit-easternhalkidiki.gr/aristotelia/following-aristotle/?fbclid=IwAR0u3eY28yCZwZ6zELGY0c0O8sS5DnkN8e0SvhcdaBT7DZIB29rNCZka9R8_aem_AbGb9GHwvQ1VWyAAgM7b3tXneeNGsY2iY-DVyPvE02vn6qbNFNXhSZzxkXzrx4ucseue-qHGw4bj8ZWBwoJPsc6C
«O συνεδριακός τουρισμός αποτελεί πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στο Δήμο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. «Σε μια περιοχή με έντονη ιστορία, με πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος, που συνθέτουν παγκόσμιες μοναδικότητες και με σημαντική συνεδριακή υποδομή, ο Δήμος Αριστοτέλη δημιουργεί ένα διεθνές παζλ συνδέσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής με την Ευρώπη, το οποίο για τρεις ολόκληρες ημέρες επικεντρώνεται στην παγκόσμια πολιτιστική του διάσταση και δυναμική. Παράλληλα, μέσω του Συμποσίου, η περιοχή συγκεντρώνει στις δομές της όλες τις δικτυωμένες με το Δήμο ευρωπαϊκές πόλεις, λειτουργώντας ως συνεκτικός κρίκος μιας μεγάλης και εξωστρεφούς ευρωπαϊκής κοινότητας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments