Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Γράψαμε  για το Παλάτι του Λαού στο Βουκουρέστι, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο τον κόσμο μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο. Προέκυψε από την ματαιοδοξία και την αλαζονεία του δικτάτορα Τσαουσέσκου, ο οποίος δεν πρόλαβε να το χαρεί καθώς ανατράπηκε και εκτελέστηκε.
Δεν είναι όμως μόνο αυτός. Ανάλογα συναισθήματα φαίνεται πως έχουν και οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ρουμανίας. Αυτή την εποχή χτίζουν στην ρουμανική πρωτεύουσα το νέο καθεδρικό ναό της πόλης. Είναι ένα τεράστιο κτίσμα το οποίο αποκαλούν Ναό του Λαού, αφιερωμένο στον Άγιο Ανδρέα. Όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο ψηλότερος ναός στην Ευρώπη, καθώς θα φτάνει τα 127 μέτρα. Κατά σύμπτωση ο Ναός του Λαού είναι δίπλα στο Παλάτι του Λαού, μέσα στον ίδιο περιφραγμένο χώρο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να κάνουν διάφορους συνειρμούς…

Info…
Στο Βουκουρέστι πήγαμε στα πλαίσια fam trip που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Athos Hellas το οποίο ασχολείται ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο προορισμό, οργανώνοντας οδικές και αεροπορικές εκδρομές καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar