Μπορεί όλοι μας να νομίζουμε πως το φαστ φουντ είναι μια αμερικανική εφεύρεση, ωστόσο άλλη γνώμη έχουν οι αρχαιολόγοι. Σε ανασκαφές στην αρχαία Πομπηία οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πρόσφατα ένα φαστ φουντ της εποχής. Το όνομα του thermopolium, δηλαδή θερμοπωλείο.
Η πόλη που κατέστρεψε ο Βεζούβιος πριν από δυο χιλιάδες χρόνια και ανακαλύφθηκε τυχαία τον 16ο αιώνα, έχει ανασκαφεί στα δυο τρίτα και συνεχώς οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν νέες εκπλήξεις.
Αν και η Πομπηία διέθετε περίπου 80… φαστ φουντ της εποχής, εν τούτοις αυτό το «thermopolium» είναι το μοναδικό που ήρθε πλήρως στην επιφάνεια.
Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν έναν πάγκο σε σχήμα “L” με φαρδιές τρύπες εν είδει δοχείων στο πάνω μέρος του. Στα σημεία εκείνα εκτιμάται ότι έμπαιναν τα πιάτα με το ζεστό φαγητό (εξ ου και ο όρος “thermopolium”) – ίσως κατά ένα τρόπο να ήταν πιάτα με σούπες κατά το πρότυπο των σημερινών salad bar.
Η Πομπηία, μια σπάνια μαρτυρίας της ελληνορωμαϊκής ζωής, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ιταλίας και η UNESCO την έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments