Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου.
Συνολικά, το φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου περιλαμβάνει 7 παραγωγές και 13 παραστάσεις, ενώ συμβάλλουν 45 τεχνικοί και 350 καλλιτέχνες εκ των οποίων το 93% από την Κεντρική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 περιλαμβάνει συνοπτικά τις εξής παραστάσεις:

-17 και 18 Ιουνίου: “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” – Διονύσης Σαββόπουλος με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
-21 και 22 Ιουνίου: “Τα τραγούδια του Αρτέμη/1922” – Μουσικοθεατρική παράσταση για το δράμα των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αφιερωμένη στο ορφανοτροφείο “Μέλισσα” όπου θα διατεθούν όλα τα έσοδα.
-26 και 27 Ιουνίου: “Μεγάλες Φωνές” – Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Εύη Σιαμαντά.
-4 και 5 Ιουλίου: “Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη” – Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.
-10 Ιουλίου: “Ραμόν Βάργκας” Gala Όπερας με την ΚΟΘ.
-13 και 14 Ιουλίου: “10 Άρπες” – γνωστές κλασικές, κινηματογραφικές και ροκ μελωδίες από το μεγαλύτερο σχήμα με άρπες στην Ελλάδα.
-18 και 19 Ιουλίου: “Καταραμένοι Ποιητές” – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Αφήγηση: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος – Βραδιές ποίησης και μουσικής.
Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με δέκα νέους μουσικούς από τη Θεσσαλονίκη, που συγκροτούν το σύνολο JoveNata Ensemble (ορχήστρα εγχόρδων) (φώτο).

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments