29 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση του Jazz on the Hill, του πιο καταξιωμένου τριημέρου αφιερωμένου στη jazz μουσική στην Ελλάδα, και μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας, ο Λόφος σηκώνει αυλαία το προσεχές Σάββατο 10 Ιουλίου και υποδέχεται τον χαρισματικό τρομπετίστα Avishai Cohen και το συγκρότημα Big Vicious.
Καλλιτέχνης ιδιαίτερα επηρεασμένος από τον Miles Davis, ο Cohen δημιούργησε το συγκρότημα Big Vicious πριν από 6 χρόνια, όταν επέστρεψε από τις ΗΠΑ στη γενέτειρά του, το Ισραήλ. Πρόκειται για παλιούς φίλους, μουσικούς που διαμόρφωσαν όλοι μαζί τη μουσική ταυτότητα του συνόλου. Ο Avishai Cohen, που «έχει, σχετικά αθόρυβα, αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημιουργικούς τρομπετίστες της τζαζ» σύμφωνα με το JazzTimes, ανηφορίζει τον λόφο της Σάνης για να δώσει μια μαγική συναυλία που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του φεστιβάλ.
Τη σκυτάλη στις 17 Ιουλίου θα πάρει μια από τις πιο σημαντικές και αξιοσέβαστες φιγούρες της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός Branford Marsalis (φώτο) που θα πρωταγωνιστήσει στη δεύτερη συναυλία του Jazz on the Hill για το 2021. Έχει αναγνωριστεί ως NEA Jazz Master, έχει κερδίσει Grammy και υποψηφιότητες για Tony Award και ορίζει το Branford Marsalis Quartet ως το απόλυτο κέντρο του μουσικού του σύμπαντος.
Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Sani Festival είναι ο Γιώργος Μουστάκας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments