Κείμενο- Φωτογραφία: Βάσω Τζιτζικάκη

Στην περίοδο που ζούμε μας έχουν λείψει οι κοινωνικές συναναστροφές και οι έξοδοι με την έννοια που τις είχαμε συνηθίσει. Επίσης, δεν βγαίνουμε τόσο συχνά λόγω της κατάστασης και των μέτρων και μας έχει λείψει από την καθημερινότητα μας η μουσική. Χθες Σάββατο όμως, στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, τρεις καλλιτέχνες με φοβερό ταλέντο και μουσική καλλιέργεια, έπαιζαν μουσική με τα βιολιά τους. Στις μελωδίες τους κατάφεραν να συνδυάσουν τον κλασσικό ήχο του βιολιού με τη σύγχρονη μουσική με έναν ιδιαίτερα περίτεχνο και πρωτότυπο μουσικό τρόπο που καθήλωνε καθ’ όλη τη διάρκεια του περαστικούς και τους έκανε να σταματούν για να τους απολαύσουν.
Η αγάπη και η ενέργεια των μουσικών είναι αυτό που συγκίνησε πλήθος Θεσσαλονικέων που σταμάτησαν την σωματική τους άσκηση και την βόλτα τους για να τους απολαύσουν φυσικά πάντα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις. Μεγάλοι και μικροί, όλες οι ηλικιακές ομάδες, οικογένειες, ζευγάρια και περαστικοί με τα κατοικίδια τους σταμάτησαν για να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική που παίζουν. Στα πρόσωπα του κόσμου υπήρχε ανάγκη και λαχτάρα για την μουσική που θύμιζε μια μικρή συναυλία σε μεγάλο υπαίθριο θέατρο που όμως αυτήν την φορά ήταν σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία μπροστά στην θάλασσα με τον ήλιο να αντανακλά πάνω στους μουσικούς.
Η ηλιόλουστη ημέρα βοήθησε τόσο στην ψυχολογική ανάταση των ανθρώπων εκ των οποίων κάποιοι χόρευαν όσο και των ίδιων των μουσικών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στους θεατές και ακροατές τους. Θετική εντύπωση προκαλεί πως παρόλο τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και ικανοποιήθηκε τόσο που άφηνε συνεχώς χρήματα στους καλλιτέχνες, των οποίων ο κλάδος έχει επίσης πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Τελικά, στις δύσκολες συνθήκες ο κόσμος “συγκινείται” πιο εύκολα και δίνει έμφαση και την πρέπουσα σημασία σε μουσικούς που παίζουν στον δρόμο, έχει τον χρόνο και την διάθεση να τους απολαύσει και την ευκαιρία να διδάξει στα παιδιά του τι εστί μουσική παιδεία.

Info…

Το κανάλι των καλλιτεχνών όπου και μπορείτε να τους απολαύσετε στο YouTube είναι Q Violins αλλά μπορείτε με μία βόλτα σας στα κεντρικά σημεία της πόλης να τους συναντήσετε και να τους απολαύσετε από κοντά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments