Εδώ και χρόνια τα αναψυκτήρια σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας παραμένουν κλειστά, λόγω της γραφειοκρατικής παράνοιας που καταδικάζει την Ελλάδα στη μετριότητα.  Οι επισκέπτες,  ντόπιοι και ξένοι, μάταια ψάχνουν να βρουν έστω και ένα μπουκάλι νερό να δροσιστούν, μετά από την ξενάγηση  τους,  πολλές φορές κάτω  από τον καυτό ήλιο. 

Σε άλλες χώρες σε ανάλογους χώρους, οι επισκέπτες όχι μόνο μπορούν να αγοράσουν ένα μπουκάλι νερό ή έναν καφέ,  αλλά και να φάνε σε ωραία εστιατόρια, με θέα τους ιστορικούς χώρους πληρώνοντας τα ανάλογα. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την εικόνα των ιστορικών χώρων  και ολοκληρώνει την εμπειρία του επισκέπτη,  αλλά αυξάνει και τα προσδοκώμενα έσοδα από τον τουρισμό.  Αλήθεια, πως θέλουμε περισσότερα έσοδα από τους τουρίστες όταν δεν τους δίνουμε την ευκαιρία να ξοδέψουν τα λεφτά τους;

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί ω του θαύματος,  είδαμε και πάλι το αναψυκτήριο τους Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης να λειτουργεί  (φώτο) μετά από πολλά χρόνια που ήταν κλειστό.

Φαίνεται πως κάτι αλλάζει τον τελευταίο καιρό. Και στην αρχαία Ολυμπία έχει ανοίξει μετά από χρόνια το αναψυκτήριο,  το ίδιο σε Βεργίνα και  Δελφούς.  Τα δύο τελευταία, μαζί με αυτό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τα ανέλαβε η εταιρεία Micafetal.  

Το αναψυκτήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ήταν ένα από τα ωραιότερα σημεία στην πόλη να πεις τον καφέ σου, και εξυπηρετούσε όχι μόνο τους επισκέπτες του Μουσείου αλλά και εξωτερικούς πελάτες. Ας ελπίσουμε πως έτσι θα ξαναγίνει και θα απολαμβάνουμε καφέ ή ποτό κάτω  από την παχιά σκιά των δυο μεγάλων δέντρων, σε περιβάλλον πολιτισμού…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments