Έκθεση φωτογραφίας, στιγμιότυπα από προηγούμενες δεκαετίες, καθώς και έργα νέων καλλιτεχνών και τέχνη του δρόμου, παρουσιάζονται στην υπαίθρια εικαστική εγκατάσταση με τίτλο “Space Between”, που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες στην περίφραξη του κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο Hilton Athens και μετατρέπεται σε έναν νέο προορισμό πόλης.
Τη δημιουργική διεύθυνση της έκθεσης έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Φαίδων Παπαμιχαήλ. Στην έκθεση συνεργάζονται η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με την επιμέλεια του Αναπληρωτή Καθηγητή και ιδρυτή της Μπιενάλε της Αθήνας Poka-Yio και τη συμμετοχή 14 φοιτητών της ΑΣΚΤ, καθώς και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες graffiti. Την έκθεση επιμελήθηκαν οι art directors Οδυσσέας Λάππας και Κατερίνα Σαράντη.
Ο διεθνής Έλληνας Φαίδων Παπαμιχαήλ, με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και BAFTA, μεγάλωσε στην περιοχή και από παιδί είχε μια ιδιαίτερη σχέση με το κτίριο. Επιστρέφοντας χρόνια μετά, εμπνεύστηκε από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και το απαθανάτισε σε μια σειρά μοναδικών φωτογραφιών που εκτίθενται στην περίφραξη επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Γεννήθηκα την ίδια εποχή με αυτό το εμβληματικό κτίριο και κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι ότι η πνευματική μας ζωή ανά τις δεκαετίες ήταν παράλληλη. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης μπόρεσα διαισθητικά και με ευκολία να αποδώσω την απέριττη ομορφιά και τις λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής του στις συνθέσεις μου».
Η έκθεση “Space Between” περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες των δεκαετιών ‘60 και ’70.
Προπομπός της νέας σελίδας του ιστορικού αυτού κτιρίου, η υπαίθρια έκθεση τέχνης “Space Between” απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης με σκοπό να αναδείξει τον σύγχρονο, αυθεντικό και διαχρονικό χαρακτήρα της, καθώς και να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τη σχέση της τέχνης με τον δημόσιο χώρο.
Ο νέος προορισμός, που θα λειτουργήσει στις αρχές του 2025, θα συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις: ξενοδοχείο υπό το brand Conrad Hotels & Resorts, κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια, θεματικούς εμπορικούς χώρους και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, με στόχο να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 275εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας την αρχική επένδυση για την εξαγορά του κτιρίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments