Περισσότεροι από 100 HYPERLINK καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έρχονται με τα…skateboards τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου (εγκαίνια: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 19:00-22:00), στο πλαίσιο του φετινού, “7Ply Project” που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Propaganda Rollin co. στην πόλη. Εικαστικές δημιουργίες πάνω στα επτά φύλλα ξύλου που σχηματίζουν τις σανίδες του skateboard, μουσική, προβολές, εργαστήρια, μαθήματα και διαλέξεις απαρτίζουν μεταξύ άλλων το φετινό φεστιβάλ, με ειδικούς προσκεκλημένους και τους φίλους της street κουλτούρας και φέτος στο ΚΣΤΘ!
Το 7Ply Project περιλαμβάνει επίσης ένα HYPERLINK “http://www.culturenow.gr/s/programma” \o “blocked::http://www.culturenow.gr/s/programma” \t “_blank” πρόγραμμα διαλέξεων, εργαστηρίων skate, graffiti performance, διαγωνισμών skate και άλλων events που θα φιλοξενηθούν τόσο στο ΚΣΤΘ, όσο και σε άλλους χώρους στην πόλη.
Τιμώμενος προσκεκλημένος στο ενδέκατο “7Ply Project” είναι ο εικαστικός και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών στη Λιμόζ, Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, με σειρά έργων του σε σανίδες του surf, από τη σειρά El Pecado Salva, που αποτελούν τον προπομπό του skateboard. Επίσης, προσκεκλημένοι του φεστιβάλ η Eric Olivera επιμελήτρια και διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, με ομιλία-ειδική παρουσίαση πάνω στην σύνδεση του skateboard με την avant-garde τέχνη (8.10 / 15:30) και ο Ισραηλινός, πολυθεματικός καλλιτέχνης Guy Pitchon με ένα δημιουργικό εργαστήριο-εισαγωγή στον κόσμο της street art (9.10 / 13:00).
Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πρόγραμμα των 51ων Δημητρίων που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

_Μέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-18:00
_H συμμετοχή σε όλες τις δράσεις στο ΚΣΤΘ είναι ανοιχτή για το κοινό, με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο (3€ γενική είσοδος, 1,5€ φοιτητικό-μαθητικό, 1€ ομαδικό. Ισχύουν ατέλειες. Η είσοδος στους πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑ.ΜΑΚ είναι δωρεάν για όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στο πλαίσιο της 1st Welcome Students Day που διοργανώνει η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
_Καθημερινά μαθήματα skate για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με to skateboard.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar