Η Πανσέληνος του Αυγούστου, η πιο αγαπημένη απ΄όλες, πλησιάζει. Είναι την προσεχή Παρασκευή 12 Αυγούστου. Όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένοι αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και ιστορικοί τόποι, θα παραμείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Και όχι μόνο εκείνη τη μέρα καθώς η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις και στις 11 Αυγούστου, καθώς επίσης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.
Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη σ΄αυτήν.
Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα στο παρακάτω λινκ: https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4321&fbclid=IwAR37NgmMEQ9da_AwC7VIsdPLFkFOIsjg_IgGhBXbYP_oe_P-cuR3FJ93pOw#prettyPhoto
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments