Μεγάλα ονόματα από την διεθνή αλλά και εγχώρια μουσική και θεατρική σκηνή συναντώνται σε κορυφαίες παραστάσεις στην Πάφο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης γα το 2017.
Λυσιστράτη 12-13 Μαίου 2017, Αρχαιολογικός Χώρος Οικία Αιώνα,20:30

Μια διαφορετική εκδοχή της αριστοφανικής κωμωδίας, σε διεθνή παραγωγή, με ηθοποιούς οι οποίοι προέρχονται από χώρες που δοκιμάζονται από κάθε είδους συγκρούσεις. Μια μοναδική παραγωγή που βασίζεται στη συνεργασία 12 νέων ηθοποιών από την Κύπρο, τη Βραζιλία και τη Νιγηρία, υπό τους ήχους ενός τετραμελούς μουσικού σχήματος από τη Γερμανία, και σε σκηνοθεσία Brian Michaels. Η παράσταση πραγματοποιείται σε ένα ιδιαίτερο χώρο, δίπλα από την Οικία του Αιώνα, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου, επιλογή που αποκτά μια περαιτέρω σημασία καθώς το συγκεκριμένο τοπίο φωτίζεται για πρώτη φορά. 

Με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Folkwang της Γερμανίας 

Εισιτήρια: 10€

Ένα Άγγιγμα της Αφροδίτης και Άλλα Τινά, 20 Μαίου 2017, Πλατεία Κάστρου, 20:30

Μια παράσταση αφιερωμένη στο πάθος του έρωτα και της ζωής, με πρωταγωνίστρια την εκλεκτή Ute Lemper, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αστραφτερές στιγμές από τη μουσική του Kurt Weill και την ποίηση του Bertolt Brecht. Οι μπαλάντες και τα τραγούδια σμίγουν με ορχηστρικά μέρη από τα έργα Η Άνοδος και η Πτώση της πόλης Μαχαγκόνι και Η Όπερα της Πεντάρας των Kurt Weil και Bertolt Brecht. Τη μεγάλη ερμηνεύτρια συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη. 

Εισιτήρια: 20€, 30€

Τρωάδες, 7 & 8 Ιουλίου 2017, Αρχαίο Ωδείο 20:30

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη παρουσιάζονται σε μια διεθνή παραγωγή με ηθοποιούς από μοιρασμένες πόλεις, από την Κύπρο, τη Βοσνία και Παλαιστίνη. Ο λόγος των γυναικών της Τροίας, μετά την ήττα και την καταστροφή της πατρίδας τους, παραμένει επίκαιρος παραπέμποντας σε παρόμοιες τραγωδίες, οι οποίες ανασαίνουν στην επικράτεια μοιρασμένων πόλεων όπως η Λευκωσία, το Μοστάρ και η Ιερουσαλήμ. Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, με συνεργάτες από τον διεθνή θεατρικό χώρο, την σπουδαία ηθοποιό Δέποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο της Εκάβης αναδεικνύουν το παγκόσμιο δράμα της διαίρεσης και τη βαθιά ριζωμένη ανθρώπινη ανάγκη για συνεργασία, συνύπαρξη, ειρήνη. Ο Σάββας Στρούμπος είναι βοηθός σκηνοθέτης και ο Παναγιώτης Βελιανίτης έχει γράψει τη μουσική.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ajla Hamzi, Προκόπης Αγαθοκλέους, Εβελίνα Αραπίδη, Erdogan Kavaz, Ανδρέας Φυλακτού, Νιόβη Χαραλάμπους, Sara Ipsa κ.ά. 

Με τη συνεργασία του Θεάτρου Άττις

Εισιτήρια: 20€, 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

Luz Casal, 29 Ioυλίου 2017, Πλατεία Κάστρου, 20:30

Η Σκηνή που Ταξιδεύει φιλοξενεί τη ζεστή και αισθαντική φωνή της Ισπανίδας ερμηνεύτριας σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το 2017 μπροστά από το Κάστρο της Πάφου. Η «Ντίβα της Ιβηρικής», όπως έχει χαρακτηριστεί, θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, έχοντας στο πλευρό της μια ορχήστρα σπουδαίων σολίστ και ερμηνεύοντας τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα (θυμίζουμε τα θρυλικά «Piensa en mi» και «Un Ano de Amor»), μαζί με άλλα αγαπημένα μπολερό, ταγκό και φλαμένκο.

Χορηγός: Cytamobile Vodafone

Εισιτήρια: 20€, 30€

Φεγγάρια και Αστέρια

Δεύτερη Ζωή – Ελευθερία Αρβανιτάκη, 4 Αυγούστου, Πέτρα του Ρωμιού, 22:00

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει μια μοναδική παράσταση μελοποιημένης ποίησης στον χώρο της ομορφιάς και του έρωτα, αποδεικνύοντας για μιαν ακόμα φορά πώς η τέχνη της ερμηνείας της μπορεί να αναδείξει την άκρα ευαισθησία, την εκφραστική δυναμική και τις νοηματικές εντάσεις κάθε ενός ξεχωριστού στίχου. 

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκου Κτιστάκης. Μουσικοί: Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο). 

Χορηγός: ΟΠΑΠ, ΑΗΚ

Εισιτήρια: 20€, 25€

Γάμοι και Κηδείες – Goran Bregovic, 5 Αυγούστου, Πέτρα του Ρωμιού, 22:00

Σε έναν χώρο όπου οι πολιτισμοί συναντώνται, και όπου η Αφροδίτη κυριαρχεί και ως θεά του έρωτα αλλά και των νεκρών, ο Goran Bregovic οικοδομεί ένα σύμπαν από ξεχωριστούς ήχους και συναρπαστικές μουσικές εκτελέσεις. Οι ήχοι της Ορχήστρας του για Γάμους και Κηδείες, με τις έντονες επιδράσεις της βαλκανικής παράδοσης, ξεχωρίζουν για τα χάλκινα, τις παραδοσιακές βουλγαρικές πολυφωνίες, την ηλεκτρική κιθάρα, τα παραδοσιακά κρουστά, τα έγχορδα αλλά και τις επιρροές από ύμνους της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και τις μουσουλμανικές προσευχές. 

Χορηγός: ΟΠΑΠ, ΑΗΚ

Εισιτήρια: 20€, 30€

Marguerite Yourcenar – Κ. Π. Καβάφης, 11 Αυγούστου 2017, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 20:30

Η Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Rampling, ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η κιθαρίστας Βαρβάρα Γύρα παρουσιάζουν επί σκηνής τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar, σε επιμέλεια του Jean-Claude Feugnet. Στην παράσταση, κυρίαρχη είναι η ποίηση του Καβάφη, ενω τα κείμενα της Yourcenar, μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές μορφές της Γαλλίας του εικοστού αιώνα, αναδεικνύουν το καβαφικό έργο, δίνοντας έμφαση στις παραμέτρους του έρωτα και του θανάτου, της μοναξιάς, της πολιτικής διάστασης, της υπαρξιακής και βιολογικής φθοράς. Το γεγονός ότι ο ατμοσφαιρικός χώρος του Αρχαίου Ωδείου φιλοξενεί την απαγγελία τόσο σπουδαίων λογοτεχνικών έργων προσδίδει στην παράσταση μια ακόμα πιο έντονη ιδιαιτερότητα. 

Χορηγός: ΟΠΑΠ

Εισιτήρια: 20€, 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

Από την Οδύσσεια στον Κ.Π. Καβάφη, 12 Αυγούστου 2017, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 20:30

Τα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, περιέχοντας τη νοσταλγία μιας χαμένης ανθρώπινης φωνής, επιτρέπουν στον Θοδωρή Οικονόμου να τα πλησιάσει με τη μουσική του, επιχειρώντας να φωτίσει τον άνθρωπο μέσα από πάθη και λάθη. Με το βλέμμα στραμμένο στην Οδύσσεια του Bob Wilson, τα φώτα χαμηλώνουν και η μουσική περιηγείται στον μύθο του Οδυσσέα, έτσι όπως τον ονειρεύτηκε ο Θοδωρής Οικονόμου. Η καβαφική «Ιθάκη»  πλαισιώνεται με τις απαγγελίες του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη.

Χορηγός: ΟΠΑΠ

Εισιτήρια: 20€, 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

Κασσάνδρα 16 Σεπτεμβρίου 2017, Πλατεία Κάστρου, 20:30

Μια παραγωγή της Comédie de Genève η οποία παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Όπερα της Avignon. Βασισμένη στο έργο της Christa Wolf, η όπερα παρουσιάζει την έσχατη ώρα, πριν η Κασσάνδρα, νικημένη από θεούς και ανθρώπους, πέσει στα χέρια των Αχαιών. Ο σκηνοθέτης Hervé Loichemol αναδεικνύει τη δύναμη της ηρωίδας του, ενώ ο συνθέτης Michael Jarrell επενδύει την παράσταση με μουσική από συμφωνική ορχήστρα καθώς και άλλους, απρόσμενους ήχους. Η Fanny Ardant ερμηνεύει συγκλονιστικά την τραγική μορφή της Κασσάνδρας επιβεβαιώνοντας τη φήμη της ως μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του γαλλικού θεάτρου. Συμμετέχει η Ορχήστρα Κουμανδαρία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Francis Guy. Σκηνικά / Φωτισμοί: Seth Tillett. Κοστούμια: Nicole Rauscher. Μουσική Διεύθυνση: Jean Deroyer. 

Εισιτήρια: 20€, 30€

Αλκίνοος Ιωαννίδης – Κarine Polwart, 22 Σεπτεμβρίου 2017, Πλατεία Κάστρου, 20:30

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού υποδέχεται δύο καλλιτέχνες που οι μουσικές τους διαδρομές χαρακτηρίζονται όχι μόνο από λυρισμό και αυθεντικότητα, αλλά και ευρύτερες κοινωνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μοιράζεται τη σκηνή με την Karine Polwart από τη Σκωτία γεφυρώνοντας κυπριακούς, ελληνικούς και κελτικούς ήχους σε αυτά που μοιραζόμαστε και αγαπάμε. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου συμμετέχει και συνεργάζεται σε αυτή τη συνάντηση των πολιτισμών στο πνεύμα του συνθήματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς.

Επιχειρηματικός Εταίρος: Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

Εισιτήρια: 20€, 15€ (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)

 

Πληροφορίες: 2693 2017,http://www.pafos2017.eu

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments