Μια από τις πιο σημαντικές χρονιές της ιστορίας της θα ζήσει η Πάφος, η πανέμορφη Κυπριακή πόλη, καθώς στις 28 Ιανουαρίου γίνεται και επίσημα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017 Χρήστος Πατσαλίδης, η Πάφος είναι η μικρότερη πόλη της Ευρώπης που αναλαμβάνει ποτέ ένα τόσο μεγάλο καθήκον.
Με σύνθημα “Συνδέοντας Ηπείρους-Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς”, 1.500 καλλιτέχνες, θα πραγματοποιήσουν 152 projects και περισσότερες από 300 δράσεις με στόχο να γεφυρώσουν χάσματα, να δημιουργήσουν συγκλίσεις και συνεργασίες.
Μια από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης θα είναι η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου την 1η Μαΐου στην Πλατεία Κάστρου.
Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το διήμερο της τελετής έναρξης (28-29 Ιανουαρίου) με πολλές παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις και τρισδιάστατες προβολές σε κτήρια της ανακαινισμένης πλατείας του Δημαρχείου.
Ήδη πολλά ταξιδιωτικά έντυπα και ιστοσελίδες προτείνουν την Πάφο, ως έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2017, ανάμεσα τους και το Condé Nast Traveller, ένα από τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά περιοδικά του κόσμου.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments