Καθώς το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα μας, έχει τιμώμενη χώρα την Ινδία, στην Πιερία βρέθηκε ο Ινδός σκηνοθέτης, Nataya Kuman Bati, ο οποίος προχώρησε σε κινηματογραφικές λήψεις για την τηλεόραση της πατρίδας του, για το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Δίον, τον Όλυμπο και τα σημεία που ταυτοποιούν την Πιερία.
Ο Ινδός σκηνοθέτης, αποκάλυψε πως ετοιμάζει μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή με αναφορά στην πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Δίον, όπου πριν ξεκινήσει τη εκστρατεία του θυσίασε στην ιερή πόλη των Μακεδόνων το 335 πχ, μέχρι την νικηφόρα του πορεία στο Ινδικό βασίλειο του Παραβουά, εννέα χρόνια μετά.
Ο κ. Bati ήδη ξεκίνησε την προεργασία και σταχυολόγησε τα σημεία της Πιερίας όπου θα καταγραφούν οι εικόνες για μια κινηματογραφική παραγωγή που θα αναδεικνύει τον τόπο, με την ξεχωριστή δυναμική στην παγκόσμια ιστορία.
Στα πλαίσια του αφιερώματος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, παραχώρησε συνέντευξη στην Ινδή δημοσιογράφο Sabina Sikka για το ντοκιμαντέρ «Ελληνικό και Ινδικό Θέατρο στην Κλασσική και Σύγχρονη Εποχή». Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της ινδικής εταιρείας «God bless films»
Ο κ. Παπαχρήστος αναφέρθηκε στην πενήντα δύο χρόνων διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου, την αξιοποίηση των ιστορικών τόπων, την συμβολή του στην ποιοτική φιλοξενία πνευματικών και όχι μόνο δημιουργιών σε όλες τα μορφές τέχνης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments