Οι εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη προχωρούν και το επόμενο διάστημα το μνημείο θα είναι επισκέψιμο από ολιγομελείς ομάδες, όπως επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, τουριστικοί πράκτορες και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, σε πρώτη φάση.
Αυτό προέκυψε από την σημερινή αυτοψία στις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης Σερρών, που πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “ενημερωθήκαμε σήμερα από την Υπουργό Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών στον Τύμβο Καστά, όπως και για το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα ο Τύμβος θα ανοίξει επιτέλους για τους πρώτους επισκέπτες, που θα είναι ολιγομελείς ομάδες, οι οποίες θα μπορούν να επισκέπτονται το μνημείο. Είναι ένα πολύ σημαντικό, θετικό πρώτο βήμα, όμως για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο στόχος είναι ένας: Να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό το παγκοσμίου ενδιαφέροντος αυτό μακεδονικό μνημείο για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments