Φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Εδώ και λίγες μέρες άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – ΕΡΙΑ που φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση «Ιστορίας Νήματα. Η βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα».
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα που αναπαλαιώθηκε πλήρως και αποτελεί κόσμημα για την πόλη.
Το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας ΕΡΙΑ και μετέπειτα τμήμα της γνωστής «ΒΕΤΛΑΝΣ», βρίσκεται πάνω στη νότια όχθη του ποταμού Αραπίτσα, απέναντι από τον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, το Γενικό Νοσοκομείο και το Δημοτικό Πάρκο της πόλης, στο κομβικό σημείο του δικτύου των διαδρομών γνωριμίας με τη βιομηχανική κληρονομιά της Νάουσας. Οι εγκαταστάσεις του αγοράστηκαν και δωρήθηκαν στον Δήμο Νάουσας το 2000
Από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και έπειτα, το ωράριο λειτουργίας της μόνιμης έκθεσης του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – ΕΡΙΑ θα είναι το ακόλουθο:
-Τρίτη έως και Σάββατο: 09:00 – 14:00 και 17:00 – 20:30
-Κυριακή: 09:00 – 15:00. (Κάθε Δευτέρα κλειστά)
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ
Για τους μαθητές και τους ανέργους η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για ειδικές ομάδες πληθυσμού (φοιτητές κ.ά.) η είσοδος είναι 2 ευρώ.
Στο χώρο του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – ΕΡΙΑ λειτουργεί πωλητήριο με αναμνηστικά αντικείμενα, εμπνευσμένα από την ιστορική και βιομηχανική κληρονομιά της Νάουσας.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments