Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η μουσική έκθεση WOMEX – Worldwide Music Expo πριν από εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ήταν Οκτώβριος του 2012, γέννησε τότε μια startup με έδρα το Βερολίνο. Το όνομα της Octopus garden, εμπνευσμένο από το ομώνυμο διάσημο τραγούδι των Beatles. Σ΄ αυτήν συμμετέχουν Έλληνες και Γερμανοί που στοχεύουν στην υποστήριξη της δημιουργικής οικονομίας και των πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα σε Βερολίνο και Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα τους ο πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ο Γερμανός βουλευτής Christian Goiny, o Christoph Borkowsky συνιδρυτής και πρόεδρος της Piranha Arts, που διοργανώνει την Womex και άλλα μεγάλα πολιτιστικά event, και πολλοί άλλοι.
Όλοι τους θα βρεθούν και πάλι σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς η επόμενη δράση του Octopus garden γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Πριν μερικές μέρες στο Βερολίνο, έγινε μια συνάντηση της Octopus garden με Έλληνες δημοσιογράφους που βρέθηκαν στη Γερμανική πρωτεύουσα στα πλαίσια μιας δημοσιογραφικής αποστολής του Visit Berlin. Μαζί τους και οι αντιδήμαρχοι τουρισμού της Κατερίνης Μαρία Τερζίδου και του Δίον-Ολύμπου Γιώργος Καραλής. Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις και πρακτικές.
Η Womex, είναι ένα εκθεσιακό και συναυλιακό event που αφορά την παγκόσμια μουσική σκηνή και κάθε χρόνο διοργανώνεται σε διαφορετική πόλη. Όταν διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έφερε στην πόλη πάνω από τρεις χιλιάδες ανθρώπους της μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Στους διοργανωτές άρεσε πολύ η Θεσσαλονίκη, κυρίως η ζωντάνια της, η ανταπόκριση του κόσμου, η θάλασσα, το φαγητό, ο καιρός και η ανέμελη νυχτερινή ζωή της. Σε τέτοιο βαθμό που θέλουν να ξανάρθουν.
«Φέρτε μας πίσω στην Θεσσαλονίκη» μας είπε ο Christoph Borkowsky, διοργανωτής της Womex, ωστόσο κανείς από τους φορείς της πόλης δεν ενδιαφέρεται, παρ΄ολο που προσελκύει χιλιάδες κόσμου και έντονη δημοσιότητα.
Η φετινή Womex ξεκινά αύριο 27 Οκτωβρίου στο Πόρτο ενώ και τον επόμενο χρόνο θα γίνει στην Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα στη Λισαβώνα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments