Με μωβ χρώμα φωταγωγήθηκε χθες Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, το διάσημο γλυπτό «Ομπρέλες» στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γεωργίου Ζογγολόπουλου», σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της φετινής πανελλήνιας δράσης ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, που υλοποίησε η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), με σύνθημα «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!».
Στη «συμμαχία» αυτή, συμμετείχαν 18 ακόμη Δήμοι και φορείς ανά την Ελλάδα, φωταγωγώντας με το χαρακτηριστικό χρώμα της επιληψίας, Δημαρχεία, κτίρια και γλυπτά, στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.
Εξάλλου, η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, που, από μόνη της, αν δεν υπάρχουν άλλες διαταραχές, δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.
Στην Ελλάδα περίπου 86.700 άτομα έχουν επιληψία. 23.000 είναι παιδιά ηλικίας μικρότερης των 15 χρόνων.
Σήμερα υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που εάν χορηγηθούν σωστά, βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.
Η σωστή ενημέρωση, αντιμετώπιση, έρευνα και η νομοθεσία παραμένουν βασικά ζητήματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία.
Η ΕΕΕΕ και ο ΠΕΣΕ έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τα Παγκόσμια Γραφεία Επιληψίας (International Bureau for Epilepsy και International League Against Epilepsy) και μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας έχουν κύριο σκοπό την σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την επιληψία.
Τη δράση συντόνισε και υλοποίησε το γραφείο διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων Myrtaly Congress.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments