Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένας νέος οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Βεργίνα. Πρόκειται για το Αρχαιολογικό Πάρκο της Νεκρόπολης των Αιγών, εκεί όπου για αιώνες οι αρχαίοι Μακεδόνες έθαβαν τους βασιλείς τους. Βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού της Βεργίνας.
Το αρχαιολογικό πάρκο καταλαμβάνει έκταση 540 στρεμμάτων, και περιλαμβάνει 530 σωζόμενους, ορατούς ταφικούς τύμβους. Στη Βασιλική ταφική συστάδα έχουν έρθει στο φως συνολικά 21 τάφοι, που χρονολογούνται από τις αρχές του 6ου μέχρι τις αρχές του 3ου π.Χ. αι. Ο χώρος των 540 στρεμμάτων είναι περιφραγμένος ενώ φυτεύτηκαν 7.500 δέντρα. Τοποθετήθηκε επίσης πληροφοριακό υλικό και στέγαστρα προστασίας σε τύμβους και στο παλιότερο τμήμα της βασιλικής ταφικής συστάδας.
Μαζί με το μουσείο των Βασιλικών τάφων όπου βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου, το ανάκτορο και το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου, η περιοχή της Βεργίνας γίνεται ένας τεράστιος αρχαιολογικός χώρος παγκόσμιας εμβέλειας.

Info…
Στη Βεργίνα πήγαμε στα πλαίσια ενός press trip που οργάνωσε το τμήμα τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας σε συνεργασία με την Wise Ram, εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ και προώθησης προορισμών.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments