Λιγότεροι κατά 650 χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το 2016 στη χώρα μας. Ένα εντελώς απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο φέτος αναμένεται να είναι ακόμη λιγότεροι καθώς ενώ οι τουρίστες άρχισαν νέα έρχονται στη χώρα μας πολλοί αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστοί.

Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν προσληφθεί ακόμη οι εποχικοί αρχειοφύλακες κάτι που τα τελευταία χρόνια συνέβαινε από 1ης Απριλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι να λειτουργούν ακόμη με το άβολο χειμερινό ωράριο, δηλαδή να κλείνουν στις 3μμ και αφετέρου πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, κυρίως στην περιφέρεια, να παραμένουν κλειστοί αν και ξοδευτήκαν πολλά εκατομμύρια για να αναδειχτούν και να γίνουν επισκέψιμοι.

Χθες Τρίτη, ήταν η παγκόσμια μέρα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ήταν δωρεάν ωστόσο οι επισκέπτες με απογοήτευση διαπίστωναν ότι αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστοί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Και να φανταστεί κάνεις πως κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ζει μόνο από τον πολιτισμό της υπονοώντας την απίστευτη ιστορική της κληρονομιά. Τους αρμόδιους τους ρώτησαν;
Η φωτογραφία είναι από το αρχαίο γυμνάσιο της Αμφίπολης. Οργανωμένος τουριστικός χώρος που λειτουργεί μόνο τη θερινή περίοδο όπως την αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Πολιτισμού. Τον χειμώνα τον χαίρονται τα προβατάκια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments