Η έκθεση «INNER LIFE» της Ιταλίδας ζωγράφου Sonia Ros σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας στο πλαίσιο της φιλοξενίας της διεθνούς σύγχρονης τέχνης στο Αεροδρόμιο της Αθήνας. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, με την επιμέλεια της Αφροδίτης Οικονομίδου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, της Περιφέρειας Βενετίας-Regione Veneto και του Ινστιτούτου IGAV.
Η Sonia Ros, καταξιωμένη καλλιτέχνης από τη Βενετία, έχει διαμορφώσει το έργο της πάνω στην έρευνα μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, σε μια προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα στην αφηρημένη και την εικονιστική αναπαράσταση.
Η εικαστική εγκατάσταση «INNER LIFE» της Sonia Ros πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας, με επιμέλεια του Silvio Fuso, κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε το 2019. Ανανεωμένη, με αυθεντικό υλικό από τα μόνιτορ του Αεροδρομίου της Αθήνας, «προσγειώνεται» τώρα στην ελληνική Πρωτεύουσα. Έξι εντυπωσιακά έργα μεγάλων διαστάσεων, γεμάτα αινιγματικές φιγούρες και εκρηκτικά χρώματα θα κοσμήσουν τους διαδρόμους αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από τις 11 Απριλίου ως τις 11 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση στο Αεροδρόμιο της Αθήνας πραγματοποιείται με την επιμέλεια και το συντονισμό της Χαράς-Ελένης Μητσοτάκη, Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του ΔΑΑ. Ταυτόχρονα, μια αναδρομική έκθεση της ζωγράφου θα φιλοξενηθεί στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας από τις 20 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου.

«INNER LIFE» by Sonia Ros
  11.4.-11.9.2022
  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Διάδρομοι Αφικνούμενων Επιβατών (Περιοχές Schengen και non-Schengen)

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments