Μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε ντόπιους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.
Με το συγκεκριμένο App οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ηχητική ξενάγηση στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, να περιπλανηθούμε με τη βοήθεια ψηφιακών χαρτών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Η εφαρμογή «Το Μουσείο Είναι Παντού» είναι η εύχρηστη εφαρμογή που μας ταξιδεύει στον χρόνο και συνδέει άμεσα και αμφίδρομα το Μουσείο με τη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία.
Παίρνοντας τη θέση ενός προσωπικού ψηφιακού ξεναγού, το app λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Μουσείο, τα εκθέματά του και τους χώρους όπου αυτά ήρθαν στο φως. Αυτό το παιχνίδι περιήγησης διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του χρήστη προσκαλώντας τον, μέσα από μικρές ιστορίες που ζωντανεύουν το παρελθόν, να επισκεφτεί το Μουσείο, να περιπλανηθεί στις γειτονιές της πόλης, να γνωρίσει την αρχαία Μακεδονία.

Με το ‘Μουσείο Είναι Παντού’ ο χρήστης…

-θα γνωρίσει επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου που παρουσιάζονται στις μόνιμες εκθέσεις του
– θα εξερευνήσει τους χώρους που αυτά αποκαλύφθηκαν
– θα ολοκληρώσει την εμπειρία του συγκεντρώνοντας πόντους που εξαργυρώνονται με δώρα από το Μουσείο
Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε 12 διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Εβραϊκά, Ισπανικά, Κινεζικά, Ρωσικά, Σερβικά και Τουρκικά) σε Android και iOS. Στόχος να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης αλλά και την πληθώρα των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό να χαρούν την εμπειρία της νέας εφαρμογής, ‘Το Μουσείο Είναι Παντού’».
Η νέα εφαρμογή ‘Το Μουσείο Είναι Παντού’ δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με δύο έμπειρες στον χώρο της τεχνολογίας εταιρείες, την Arx.net S.A. και την Hypertech S.A.
Η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη δωρεάν για όλες και όλους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments