Στην Αιγιάλη της Αμοργού, του ανατολικότερου νησιού των Κυκλάδων, του αγαπημένου νησιού του απέραντου γαλάζιου, τέσσερις άνθρωποι που έχουν επιλέξει την Αμοργό ως τόπο τους, ένωσαν τις δυνάμεις και τις ανησυχίες τους δημιουργώντας ένα χώρο Τέχνης, τη μοναδική μάλιστα γκαλερί του νησιού, που ανοίγει επίσημα τον Ιούλιο.
Η γκαλερί “Althea Ceramics” πήρε τ’ όνομά της από τη μυθολογική θεά της θεραπείας, Αλθαία, η οποία συμβολίζει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, την αλληλεγγύη και τη στήριξη της κοινότητας. Η γκαλερί θα φιλοξενεί εκθέσεις κεραμικής και άλλων εικαστικών τεχνών, λαογραφικής παράδοσης και χειροτεχνημάτων. Θα αποτελεί παράλληλα τον πυρήνα διοργάνωσης σεμιναρίων και εργαστηρίων, ενώ στόχος είναι η ευρύτερη συνεργασία με το δημιουργικό δυναμικό του νησιού και με φορείς του δημόσιου, δημοτικού και ιδιωτικού τομέα για την ανάδειξη της Τέχνης και του πολιτισμού.
Οι ιδρυτές της γκαλερί προέρχονται από το χώρο της κεραμικής τέχνης. Στην εναρκτήρια έκθεση της “Althea Ceramics” μπορεί κανείς ν’ ανακαλύψει έργα τους, όπως αγγεία από πηλό υψηλής θερμοκρασίας (stoneware) που μοιάζουν σαν να έχουν σμιλευτεί από το χρόνο και το αλάτι στο βυθό της θάλασσας, αντικείμενα με προσθήκη χρυσού βάσει της τεχνικής kintsugi που μας παραπέμπουν στην ιαπωνική κοσμοθεωρία wabi sabi, γυναικεία ειδώλια που εξυμνούν την πολυδιάστατη φύση της γυναίκας, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από χρώματα και σχήματα όλων των στοιχείων της φύσης, κ.ά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments