Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Κουλτούρας και Τέχνης πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για τέσσερις ημέρες, την Πέμπτη 27, Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει χοροθεατρικές παραστάσεις με κεντρικό άξονα την ανατολίτικη κουλτούρα και λαογραφία, ημερήσιασεμινάρια,bazaar καθώς και το φημισμένο διεθνή διαγωνισμό χορού.
Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ είναι ο διευθυντής της Ακαδημίας Χορού I.S.O.C του Καΐρου, Dr.Professor Hassan Khalil.
Φέτος στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν 30 διεθνείς καλλιτέχνες και δάσκαλοι από όλο τον κόσμο με σκοπό να ενθουσιάσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης και να το μυήσουν στους αραβικούς χορούς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016
Welcome Gala με Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στο χώρο του Grand Hotel Palace.
Ώρα έναρξης: 21.00

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016
Opening Gala Show
Στην παράσταση συμμετέχουν καλλιτέχνες του χορού από χώρες όλου του κόσμου: Αίγυπτο, Τουρκία, Ισραήλ, Αμερική, Κορέα, Ινδία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Συρία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Λίβανο, Ισπανία, Τσεχία, Εσθονία, Σουηδία, Τυνησία, Μαρόκο, Κολομβία, Κύπρο και Ελλάδα, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ποικιλομορφία των αραβικών χορών.
Ώρα έναρξης: 21:00

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016
Multicultural Grand Gala Show
Πρόκειται για τη μία από τις δύο κεντρικές παραστάσεις της διοργάνωσης, το φαντασμαγορικό «Grand Gala», με πρωταγωνιστές καταξιωμένους χορευτές του ανατολίτικου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλλιτέχνες και ομάδες από 30 διαφορετικές χώρες σε διάφορα είδη χορού ( παραδοσιακά και μοντέρνα ) θα ανέβουν στη σκηνή.
Την ίδια ημέρα στις 20:00 διεξάγεται διαγωνισμός χορού, με διεθνή χαρακτήρα.
Ώρα έναρξης: 22:00

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016
Cloning Teachers Gala Show
Παράσταση χορού με τους πλέον καταξιωμένους δασκάλους του ανατολίτικου χορού. Στην παράσταση θα συμμετέχουν οι επίτιμοι καλεσμένοι του Φεστιβάλ από 15 διαφορετικές του κόσμου.
Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια:
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 15 ευρώ για τις παραστάσεις στις 29 και 30 Οκτωβρίου και στα 12 ευρώ για τις 27 &28 Οκτωβρίου.
Εισιτήριο για το διαγωνισμό χορού: 10 ευρώ
Παιδικό εισιτήριο: 8 ευρώ.
Ισχύει ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 50 ευρώ, για τη παρακολούθηση όλου του Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Κουλτούρας & Τέχνης.

Video βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=D8AmR747nWU

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments