Κάθε μέρα που περνάει η τουριστική βιομηχανία και οι μεταφορές βιώνουν όλο και περισσότερο τις συνέπειες από την επιδημία του Κορωναϊού (επισήμως COVID-19). Η ιστορία τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και αυτό γιατί πολύς κόσμος αποφεύγει να ταξιδέψει. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους κινέζους τουρίστες που εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη καθώς η Κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε στα γκρουπ να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά σε όλο τον κόσμο που προσπαθεί να αποφύγει χώρους με συνωστισμό.
Έτσι στην Βενετία που εδώ και χρόνια πάσχει από υπερτουρισμό και ψάχνει τρόπους να περιορίσει τους τουρίστες, τώρα βλέπει την άλλη πλευρά του νομίσματος. Το περιβόητο καρναβάλι της Βενετίας άρχισε, αλλά οι επισκέπτες είναι πολύ λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Ξενοδοχεία αναφέρουν χαμηλές πληρότητες ακόμη και 25%, όταν πέρσι ήθελες μέσον για να βρεις δωμάτιο.
Στην Βαρκελώνη ακυρώθηκε το MWC Barcelona 2020 μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τις τηλεπικοινωνίες. Η ζημιά που προκλήθηκε στην τοπική οικονομία ξεπερνά το μισό δις και μερικές χιλιάδες θέσεις προσωρινής απασχόλησης. Η έκθεση που ανέμενε 100 χιλιάδες επισκέπτες ακυρώθηκε όταν μια μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρείες επικοινωνιών ακύρωναν την συμμετοχή τους. «Δεν θέλουμε να βάλουμε τους εργαζόμενους μας σε κίνδυνο» ήταν η επίσημη αιτιολογία. Είναι το πρώτο mega event που ακυρώνεται στην Ευρώπη λόγω Κορωναϊού και μάλλον δεν θα είναι το μοναδικό.
Οι αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια προς χώρες της Άπω Ανατολής είναι αυτές που νιώθουν ήδη ισχυρές αναταράξεις. Δεκάδες δρομολόγια έχουν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας ανάμεσα στα οποία και αυτό της Air China από το Πεκίνο για την Αθήνα. Οι πτήσεις προς χώρες της Άπω Ανατολής πετούν μισογεμάτες. Αν συνεχιστεί για μερικούς μήνες αυτή η κατάσταση, χιλιάδες εργαζόμενοι στην αεροπορική βιομηχανία θα χάσουν τη δουλειά τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments