Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε σήμερα Πρωτομαγιά ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, το τέταρτο από την αρχή του χρόνου. Ωστόσο η σημερνή διέλευση είναι εντελώς διαφορετική καθώς το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα το δούμε στη Θεσσαλονίκη άλλες 29 φορές μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα κάνει δηλαδή τις μισές από τις συνολικές διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων που θα γίνουν φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το Crystal της Celestyal Cruises, το οποίο όχι μόνο επισκέπτεται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά παίρνει και επιβάτες, κάνει δηλαδή home porting. Αυτό σημαίνει πως βορειοελλαδίτες ή βαλκάνιοι φίλοι της κρουαζιέρας, μπορούν να ξεκινούν και να τερματίζουν την κρουαζιέρα τους στη Θεσσαλονίκη χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Αυτό αφορά και τους Ευρωπαίους καθώς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχει πλέον πολλές συνδέσεις με ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι μια προσπάθεια που κάνει η Celestial, η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας το σχετικό ρίσκο, η οποία ευεργετεί την πόλη καθώς την βάζει στον χάρτη της κρουαζιέρας.
Το Crystal, που πριν από λίγη ώρα αναχώρησε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το Κουσάντασι της Τουρκίας, μέχρι την άλλη Κυριακή που θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί επίσης τη Ρόδο, το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο και τον Πειραιά, δηλαδή τους πιο σημαντικούς καλοκαιρινούς προορισμούς του Αιγαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατήσεις στη συγκεκριμένη οκταήμερη κρουαζιέρα πάνε πολύ καλά και ήδη κάποιες αναχωρήσεις είναι sold out, οπότε όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να το φροντίσει από νωρίς ιδιαίτερα για τις αναχωρήσεις του Αυγούστου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments