Να μια καλή είδηση. Τη συνεργασία των Περιφερειών της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για την από κοινού προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Αλέξανδρος Θάνος, Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στην 1η Δια- Περιφερειακή διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός – Κρουαζιέρα – Γιώτινγκ – Κατάδυση» (φώτο). Η ημερίδα συν διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας,
Ο κ. Θάνος, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως οι τρεις Περιφέρειες αποφάσισαν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και προβολή του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρα, γιώτινγκ, καταδύσεις).
Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Δημιουργούμε τη “θαλάσσια Εγνατία οδό” με άξονα τα λιμάνια του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κοινά τουριστικά προϊόντα και να τα προβάλουμε συνεκτικά.
Με ενωνόμενες τις δυνάμεις μας θα ξεκινήσουμε το 2ο εξάμηνο του 2021 την προβολή της κρουαζιέρας, του γιωτινγκ και των καταδύσεων, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Επίσης από κοινού θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε εταιρείες κρουαζιέρας στην περιοχή μας. Ακόμη θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την συνεργασία των επαγγελματιών των τριών Περιφερειών .
Έχουμε την βοήθεια του ΕΟΤ σ’ αυτήν την προσπάθεια, την οποία μελλοντικά θα αναπτύξουμε και σε άλλες μορφές τουρισμού, για να δημιουργήσουμε οικονομίες κλίμακας και να δώσουμε υπεράξια στο προϊόν μας. Ξεκινάμε οι τρεις Περιφέρειες, ωστόσο είμαστε ανοιχτοί σε όποια άλλη θέλει να συμμετάσχει στην κοινή μας προσπάθεια” είπε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments