Το προσεχές Σάββατο 5 Φεβρουαρίου θα φτάσει τη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή χρόνια. Πρόκειται για το Viking Sky της νορβηγικής εταιρείας Viking Ocean Cruises. Θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη από το Βόλο και το βράδυ θα αναχωρήσει για το Κουσάντασι στην Τουρκία.
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι σχετικά καινούργιο καθώς κατασκευάστηκε το 2016 ενώ το 2019 απασχόλησε με δραματικό τρόπο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω θαλασσοταραχής ανοιχτά της Νορβηγίας και εκκενώθηκε με την βοήθεια ελικοπτέρων.
Είναι η πρώτη από τις 55 διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αριθμός ικανοποιητικός αν συγκριθεί με την τελευταία δεκαετία που οι διελεύσεις κάθε χρόνο ήταν λιγότερες από τις μισές. Αρκεί να τηρηθεί το αρχικό πρόγραμμα, καθώς λόγω της πανδημίας συχνά τα προγράμματα ανατρέπονται.
Από τος 55 φετινές διελεύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζουν οι 30 του κρουαζιερόπλοιου Crystal της ελληνικής Celestyal Cruises που θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της πόλης και ως home porting. Δηλαδή πολλοί επιβάτες θα ξεκινούν την κρουαζιέρα τους και θα την ολοκληρώνουν στη Θεσσαλονίκη.
Για το λόγο αυτό, το Λιμάνι συμφώνησε με την Φράπορτ που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι αποσκευές των επιβατών που φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη για κρουαζιέρα, να μεταφέρονται απευθείας στην καμπίνα τους. Έτσι το σέρβις αναβαθμίζεται ενώ οι επιβάτες, χωρίς αποσκευές πλέον, θα κάνουν τις βόλτες τους στη Θεσσαλονίκη πριν επιβιβαστούν στο πλοίο για να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα τους. Το ίδιο θα συμβαίνει και αντίστροφα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments