Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το πρωί το νέο κρουαζιερόπλοιο της ελληνικής Celestyal Cruises, το Celestyal Journey. Θα το βλέπουμε κάθε Κυριακή μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς αντικαθιστά το Crystal, το οποίο οσονούπω θα αναχωρήσει για την Ιαπωνία αφού αγοράστηκε από γιαπωνέζικη εταιρεία και θα κάνει κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή.
Το Journey είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που είχε ποτέ στο στόλο της η Celestyal μετά το Majesty. Έχει μήκος 120 μέτρα, και στους 12 ορόφους του μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1258 επιβάτες και 602 άτομα πλήρωμα.
Κατασκευάστηκε το 1994 για λογαριασμό της Carnival η οποία το είχε στο στόλο της μέχρι το 2015. Μετά από μια ριζική ανακαίνιση που στοίχησε 20 εκατομμύρια ευρώ, ξεκίνησε χθες από τον Πειραιά την νέα καριέρα του για λογαριασμό της Celestyal.
To Celestyal Journey εξυπηρετήθηκε σήμερα από το νέο τέρμιναλ κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που φέρει το όνομα Alexander the Great. Αν και το τέρμιναλ είναι σε λειτουργία εδώ και καιρό, τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την προσεχή Παρασκευή, καθώς ενόψει ΔΕΘ θα βρίσκονται στην πόλη πολλοί Υπουργοί, παρατρεχάμενοι και λοιποί τρόφιμοι του δημοσίου, οι οποίοι τρέχουν από εγκαίνια σε εγκαίνια και από εκδήλωση, σε εκδήλωση…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments