Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Το κρουαζιερόπλοιο Crystal της εταιρείας Celestyal Cruises, έκανε χθες Κυριακή τη δεύτερη διέλευση του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι θεσσαλονικείς θα το βλέπουν στο λιμάνι κάθε Κυριακή για άλλες 28 εβδομάδες. Το ευεργετικό είναι ότι όχι μόνο κάνει διέλευση αλλά και home porting, δηλαδή επιβιβάζει και αποβιβάζει επιβάτες στη Θεσσαλονίκη, κάτι που έχει πρόσθετα οφέλη για την πόλη και τον τουρισμό της.
Για να τιμηθεί και να τονιστεί αυτό το γεγονός, πραγματοποιήθηκε χθες εντός του κρουαζιερόπλοιου μια μεγάλη εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων της πόλης και του τουρισμού. Και όσοι δεν ήταν δια ζώσης έστειλαν τον χαιρετισμό τους με βίντεο.
Ανάμεσα τους ήταν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος, ενώ ανάμεσα σ΄αυτούς που έστειλαν βίντεο ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου
Όλοι τους αναφέρθηκαν στις θετικές προοπτικές του τουρισμού αυτή τη χρονιά, τις θετικές εξελίξεις στην κρουαζιέρα και τις μεγάλες δυνατότητες της Θεσσαλονίκη στον τομέα αυτό καθώς διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Κουμπενάς, αντιπρόεδρος του επιχειρησιακού τομέα της Celestyal Cruises, ευχαρίστησε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και ζήτησε την ανάπλαση του λιμενικού σταθμού ώστε να αυξήσει τις δυνατότητες του και να μπορεί να υποδεχτεί περισσότερα κα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια. Ευχαρίστησε τις λιμενικές, τις τελωνειακές και τις αστυνομικές αρχές, καθώς όπως είπε: «χωρίς την καλή συνεργασία και την υποστήριξη τους, δεν θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος».
Επίσης ευχαρίστησε για την στήριξη την Περιφέρεια και τον Δήμο Θεσσαλονίκης «καθώς αυτή μας κάνει να πιστεύουμε πως θα υπάρξει συνέχεια στο να εδραιωθεί η Θεσσαλονίκη ως κόμβος κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο».
Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υποσχέθηκε κάθε βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση ενώ ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την προβολή και προώθηση της κρουαζιέρας και της Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες από τη Βόρεια Ελλάδα που μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου και να δουν από κοντά όλες τις παροχές και δυνατότητες του.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments