Η Celestyal Cruises είναι η μόνη εταιρεία κρουαζιέρας που επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας πολλές επιλογές για επιβίβαση και αποβίβαση επισκεπτών οι οποίοι θα μπορούν να μεταβούν τόσο αεροπορικώς από τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, όσο και οδικώς από άλλες χώρες της Βαλκανικής και τη Βόρεια Ελλάδα.
Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia πραγματοποιεί τη νέα κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων, «Μυθικό Αρχιπέλαγος», η οποία από τις 28 Ιουνίου έως και τις 30 Αυγούστου ξεκινά κάθε Δευτέρα από το Λαύριο και κάθε Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη, και προσεγγίζει τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Λεμεσό της Κύπρου και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Με αφορμή την προσέγγιση του Celestyal Olympia στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη σημασία της κρουαζιέρας αυτής για την πόλη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου στην οποία παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι από το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια, τον Δήμο, Προξενεία, το Λιμεναρχείο, τον ΟΛΘ Α.Ε. κλπ. Επίσης συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, όπου ενημερώθηκαν για το νέο δρομολόγιο, τους μελλοντικούς σχεδιασμούς, τους στόχους της εταιρείας και ξεναγήθηκαν στο πλοίο.
Η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό της: «Μία σημαντική και ξεχωριστή ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, το Λιμάνι μας, τον Τουρισμό μας. Για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από 15 χρόνια, ο λιμένας Θεσσαλονίκης γίνεται λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, το λεγόμενο homeport. Μία εξέλιξη ορόσημο για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία μας, τη Θεσσαλονίκη, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Στην αφετηρία της τουριστικής περιόδου, η Βόρεια Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά, έτσι ώστε ο τόσο σημαντικός για τον τουρισμό μας κλάδος της κρουαζιέρας, να επανακάμπτει δυναμικά. Η επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων στις ελληνικές θάλασσες, αυτό το καλοκαίρι μόνο αισιοδοξία μας γεμίζει. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Μακεδονία μας ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, η Βόρεια Ελλάδα βαδίζει σε ρυθμούς ανάπτυξης, η χώρα μας πάει μπροστά. Και συνεχίζουμε…»
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μετά από 15 χρόνια, συμπεριλήφθηκε και πάλι στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, με πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Η δυνατότητα εξυπηρέτησης ταυτόχρονα δύο μεγάλων, νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, η διαμόρφωση του νέου επιβατικού σταθμού και η υλοποίηση έργων υποδομής που έχουν ενταχθεί στο master plan, σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση, από το αεροδρόμιο, αλλά και την εγγύτητα του με τις βαλκανικές χώρες με πληθυσμό 55 εκατομμυρίων, καθιστούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κομβικό σημείο εξυπηρέτησης κρουαζιέρας με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε: «Η επιστροφή αυτό το καλοκαίρι της βραβευμένης και δημοφιλούς Celestyal Cruises στις ελληνικές θάλασσες είναι μια σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό και βέβαια για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Η χώρα μας αποτελεί διεθνώς έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και τον πιο δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου. Στόχος μας τώρα είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη σε πυλώνα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και να λειτουργήσει ως ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.»
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού και στο σημαντικό αποτύπωμα που αφήνουν στην οικονομία της πόλης οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και η κρουαζιέρα, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η καλή συνεργασία όλων των φορέων της πόλης φέρνει θετικά αποτελέσματα».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος δήλωσε συμβολικά: «Καλωσορίζω την εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal, τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου Celestyal Olympia στο μεγάλο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είθε η φετινή αρχή να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα μακρόχρονης και επιτυχημένης συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι η ΟΛΘ Α.Ε. θα αποτελέσει βάση για homeporting στο μέλλον, όχι μόνο των πλοίων σας αλλά και της καρδιάς σας! Καλώς Ορίσατε!».
Τέλος, ο Πρόεδρος Επιχειρησιακής Λειτουργίας της Celestyal Cruises Καπ. κ. Γ. Κουμπενάς, μίλησε θερμά για την επιστροφή της εταιρείας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από 16 μήνες απραξίας επιστρέφουμε δυναμικά με τις κρουαζιέρες μας στις ελληνικές θάλασσες, εντάσσοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα λιμάνια επιβίβασης και αποβίβασης των κρουαζιέρων μας, έναν στρατηγικό στόχο, στον οποίο είχαμε δεσμευτεί πριν από την πανδημία. Πρόκειται για μία πόλη καίριας σημασίας, πυλώνα και σταθμό για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και της κρουαζιέρας γενικότερα. Συνεχίζουμε όλο το καλοκαίρι με συνολικά 14 προσεγγίσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ θα επανέλθουμε με το νέο μας κρουαζιερόπλοιο Celestyal Experience με νέες προσεγγίσεις το 2022-2023.»
Η κρουαζιέρα «Μυθικό Αρχιπέλαγος» με το Celestyal Olympia, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού, με την τελευταία αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη στις 24 Αυγούστου 2021. Κατά τη διάρκεια όλων των αναχωρήσεων της κρουαζιέρας αυτής, οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα στα τρία εστιατόρια του πλοίου και να χαλαρώσουν στα πολυάριθμα σαλόνια, τα ευρύχωρα ανοιχτά καταστρώματα με δύο πισίνες, καθώς και στα επτά μπαρ του πλοίου, το οποίο διαθέτει συνολικά δώδεκα καταστρώματα. Παράλληλα, προσφέρεται ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εν πλω, το οποίο περιλαμβάνει και δύο ελληνικές ορχήστρες που θα χαρίσουν όμορφες μελωδικές στιγμές σε όλη τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από ξεχωριστές μουσικές βραδιές «κάτω από τα άστρα» για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις, με δύο μοναδικές εμφανίσεις στις 9 και 10 Ιουλίου ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και σολίστ στο μπουζούκι, του Θανάση Πολυκανδριώτη. Μαζί με τον γνωστό καλλιτέχνη, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγαπημένο λαϊκό ερμηνευτή Στέλιο Διονυσίου, με τη συνοδεία της Αγνής Καλουμένου. Επιπλέον, οι επιβάτες που θα αναχωρήσουν από το λιμάνι Λαυρίου στις 19 και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 20 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μαγική μουσική βραδιά με τη μελωδική φωνή του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ενώ οι επιβάτες της κρουαζιέρας με αναχώρηση στις 26 Ιουλίου και στις 27 Ιουλίου από το Λαύριο και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα «ταξιδέψουν» μελωδικά με το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα ONIRAMA.
Σημειώνεται πως, από τις 30 Αυγούστου 2021, το Celestyal Olympia θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων, «Εικόνες του Αιγαίου» και «Εικόνες Εξερεύνησης», με αναχώρηση από το λιμάνι και τη μαρίνα του Λαυρίου, για το υπόλοιπο της σεζόν. Το φθινόπωρο, το Celestyal Crystal θα πραγματοποιήσει τις κρουαζιέρες «Εκλεκτό Αιγαίο», «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» και την κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι» η οποία συμπεριλαμβάνει και το λιμάνι της Λεμεσού σύμφωνα με το ήδη ανακοινωθέν πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments