Καθώς οι φίλοι της κρουαζιέρας γίνονται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι, περισσότερα γίνονται κάθε χρόνο και τα κρουαζιερόπλοια που βγαίνουν από τα ναυπηγία όλου του κόσμου. Και δεν είναι μόνο περισσότερα, είναι και μεγαλύτερα, σε βαθμό που να αποτελούν πλέον ολόκληρες πλωτές πολιτείες. Οι εταιρείες κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο, διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους καθώς καμιά κρίση, είτε οικονομική, είτε πολίτικη, είτε ασφάλειας, δεν τις αγγίζει. Οι δουλειές τους αυξάνονται συνεχώς.
Καθώς τα κρουαζιερόπλοια έχουν γίνει όχι μόνο περισσότερα αλλά και μεγαλύτερα, οι διαθέσιμες καμπίνες είναι πλέον πάρα πολλές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν θεαματικά οι τιμές στις κρουαζιέρες, και να γίνουν πιο προσιτές σε βαθμό που να ανταγωνίζονται σε πλεονεκτική θέση τους άλλους τρόπους διακοπών. Η εποχή που κρουαζιέρα έκαναν μόνο τα γερά πορτοφόλια, πέρασε ανεπιστρεπτί. Απλώς τα γερά πορτοφόλια, έχουν στη διάθεση τους κρουαζιερόπλοια απίστευτης άνεσης και πολυτέλειας, τα οποία δεν μπορούν να πλησιάσουν τα μη γερά πορτοφόλια.
Το 2017 δεν θα είναι μια συγκλονιστική χρονιά όσον αφορά στις αφίξεις νέων κρουαζιερόπλοιων. Ο αριθμός τους δεν είναι μεγάλος αν συγκριθεί με άλλες χρονιές ωστόσο έχει μερικές πολύ σημαντικές αφίξεις, ανάμεσα στις οποίες και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Πρόκειται για το Meraviglia της ιταλικής MSC, που η μεγίστη χωρητικότητα του θα είναι 5.700 επιβάτες και 1.536 μέλη πληρώματος. Θα ξεπεράσει δηλαδή τα κρουαζιερόπλοια Oasis της Royal Caribbean που το 2018 περιμένουν το 4ο μέλος τους. Το Meraviglia θα ξεκινήσει κρουαζιέρες τον Ιανουάριο και θα κινείται κυρίως στη Δυτική Μεσόγειο με αφετηρία την Γένοβα.

Ωστόσο αυτό δεν θα είναι το μόνο καινούργιο πλοίο της MSC για το 2017. Τον Νοέμβριο θα είναι έτοιμο το MSC Seaside που θα ξεκινά κρουαζιέρες από το Μαϊάμι. Θα μεταφέρει 4.140 επιβάτες στις 2.070 πολυτελείς καμπίνες του. Θα έχει πάνω από 468.000 τετραγωνικά πόδια κοινόχρηστων χώρων όπου θα βρίσκονται εστιατόρια, μεγάλη αγορά, χώροι περιπάτου, θέατρο, πανοραμικοί ανελκυστήρες με θέα στη θάλασσα κλπ.

Το Norwegian Joy της ομώνυμης εταιρείας είναι το δεύτερο στην κατηγορία του και προορίζεται για την Κινεζική αγορά. Θα μεταφέρει 4200 επιβάτες και θα ξεκινήσει κρουαζιέρες την άνοιξη.

Το Majestic Princess είναι το τρίτο κρουαζιερόπλοιο της κατηγορίας Royal. Προορίζεται και αυτό για την κινεζική αγορά και θα κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2017. Σε όλες τις εξωτερικές καμπίνες θα υπάρχουν μπαλκόνια, ενώ εκτός όλων των άλλων θα διαθέτει και θερινό σινεμά για ταινίες κάτω από τα αστέρια.

Συνολικά εννέα κρουαζιερόπλοια θα κάνουν την εμφάνιση τους τον νέο χρόνο βελτιώνοντας σημαντικά τις επιλογές κρουαζιέρας για τους φανατικούς λάτρεις αλλά και τους νέους του είδους.
Στην Ελλάδα δεν θα δούμε κάποια από αυτά καθώς τα προβλήματα στην Τουρκία έχουν αναγκάσει πολλές εταιρείες να αποσύρουν αρκετά από τα κρουαζιερόπλοια τους από την περιοχή. Τι σχέση έχει η Ελλάδα; Στα προγράμματα κρουαζιέρας των μεγάλων εταιρειών η Ελλάδα πάει πακέτο με την Τουρκία, οπότε τα προβλήματα της γειτονικής χώρας θα τα πληρώσουμε και εμείς καθώς του χρόνου τουλάχιστον 30% λιγότερες θα είναι οι διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια του Αιγαίου.

 

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments