Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά η πανδημία έκανε πολύ καλό στην Ελλάδα όσον αφορά την κρουαζιέρα. Και αυτό γιατί το καλοκαίρι του 2021, ο τότε Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, είχε ανακοινώσει πολύ νωρίς τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα άνοιγε η χώρα μας στην κρουαζιέρα, την ώρα που άλλες χώρες της Μεσογείου ήταν ακόμη κλειστές. Έτσι πάνω από δέκα διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας έφεραν πλοία τους στην Ελλάδα για να κάνουν home porting, δηλαδή να ξεκινούν τις κρουαζιέρες τους από ελληνικά λιμάνια παρ΄όλο που οι λιμενικές μας υποδομές όσον αφορά στην κρουαζιέρα είναι επιπέδου… ΟΣΕ.
Στο μεταξύ κάποιες από αυτές παρέμειναν και συνεχίζουν να προγραμματίζουν κρουαζιέρες από ελληνικά λιμάνια.
Μια από αυτές είναι η Royal Caribbean μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Το κρουαζιερόπλοιο Enchantment of the Seas (φώτο) φέτος το καλοκαίρι θα αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά από Μάιο έως Σεπτέμβριο και θα κάνει 7νυχτες κρουαζιέρες προς Ελληνικά λιμάνια, όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Χανιά, Κέρκυρα κ.α και λιμάνια της Αδριατικής, όπως το Κοτόρ στο Μαυροβούνιο και το Σπλιτ στην Κροατία. Το πλοίο αναχωρώντας από Πειραιά θα έχει λιμάνι αποβίβασης τη Ραβέννα στην Ιταλία.
Το Enchantment of the Seas έχει μήκος 301 μέτρα και 11 καταστρώματα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως 2730 επιβάτες.
Το καλοκαίρι του 2024, η Royal Caribbean συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα με το κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas, το οποίο από Μάιο έως Οκτώβριο θα αναχωρεί είτε από Πειραιά προς Ραβέννα με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ελληνικά λιμάνια και λιμάνια της Αδριατικής, είτε από Πειραιά προς Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο. Το Voyager of the Seas είναι μεγαλύτερο από το Enchantment of the Seas, έχει μήκος 311 μέτρα, 15 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 4000 επιβάτες.
Εκτός Ελλάδας, το καλοκαίρι του 2023 το Symphony of the Seas, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τεχνολογικά προηγμένα κρουαζιερόπλοια του κόσμου θα βρίσκεται στη Δυτική Μεσόγειο, και θα κάνει 7νυχτες κρουαζιέρες σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία με λιμάνι αναχώρησης τη Βαρκελώνη ή την Τσιβιταβέκια (Ρώμη). To Symphony of the Seas έχει 362 μέτρα μήκος, διαθέτει 18 καταστρώματα ενώ μπορεί να υποδεχθεί έως 6,680 επιβάτες.
Στη Βόρεια Ευρώπη, το Jewel of the Seas από το Μάιο έως τον Αύγουστο θα κάνει μεγαλύτερης διάρκειας κρουαζιέρες (12νυχτες) στα Βρετανικά Νησιά και την Ισλανδία ή στα Νορβηγικά φιορδ μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο με λιμάνι αναχώρησης το Άμστερνταμ. Το Jewel of the Seas έχει 293 μέτρα μήκος και μπορεί να φιλοξενήσει έως 2,700 επιβάτες.

 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments