Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» της TUI Cruises  βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Τα 12 ασαφή θετικά κρούσματα COVID-19 του πληρώματος,  τα οποία καταγράφηκαν χθες έπειτα από ελέγχους ρουτίνας, έχουν πλέον αναγνωριστεί ως αρνητικά μετά από δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από την TUI Cruises καθώς και από τις ελληνικές αρχές. Ένας τρίτος έλεγχος PCR, ο οποίος διενεργήθηκε από τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να επιβεβαιώσει εκ νέου τα παραπάνω δεδομένα. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται εντός της ημέρας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία  σε ανακοίνωση της:

Η TUI Cruises συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με τις προσυμφωνημένες διαδικασίες στο πλαίσιο των υγειονομικών κανόνων της TUI Cruises.

Όλο το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έχει ακολουθήσει αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω τη πανδημίας καθ’ όλη τη διάρκεια των 14 ημερών και κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Ως προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες για την επανέναρξη της κρουαζιέρας, οι οποίες έχουν συντονιστεί με τις ελληνικές αρχές, τα 12 εν λόγω μέλη του πληρώματος έχουν απομονωθεί από τη Δευτέρα.

Το ίδιο ισχύει και για24 μέλη του πληρώματος της 1ης ομάδας επαφής, τα οποία υποβλήθηκαν άμεσα σε  ελέγχους  αντισωμάτων από τις  ελληνικές  αρχές,  με όλα τα αποτελέσματα να εμφανίζονται αρνητικά. Μέχρι να είναι διαθέσιμα τα τελικά αποτελέσματα, το εν λόγω πλήρωμα θα παραμείνει σε απομόνωση. Χάρη  στα  εκτεταμένα  μέτρα  υγιεινής  και  τους  αυστηρούς  κανόνες  καθαρισμού και απολύμανσης επί του πλοίου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το υπόλοιπο πλήρωμα. Δεδομένου ότι κανένας επισκέπτης δεν έχει επηρεαστεί με κάποιο τρόπο από το γεγονός ή δεν ανήκει στην 1ηομάδα επαφής, δεν απαιτούνται σχετικοί έλεγχοι.

Μόλις οι ελληνικές αρχές δώσουν την έγκρισή τους, η κρουαζιέρα θα συνεχιστεί σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα. Εν συνεχεία, όλες οι εκδρομές των επισκεπτών που ήταν δρομολογημένες για σήμερα στον Πειραιά επαναπρογραμματίζονται και μεταφέρονται για αύριο, Τετάρτη.

Το Mein Schiff 6 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά ενώ η κρουαζιέρα ξεκίνησε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σχετικά με τους υγειονομικούς κανόνες στο πλοίο…

Για τη σταδιακή επανέναρξη της κρουαζιέρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η TUI Cruises σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου κατάρτισε ένα υγειονομικό πλαίσιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που ακολουθούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι διαδικασίες αυτές αφορούν επίσης στο check-inκαθώς και στους χώρους  υποδοχής  επισκεπτών  και  του  προσωπικού(π.χ.  υποχρεωτικά  ερωτηματολόγια υγειονομικού  ελέγχου,  καθημερινός  έλεγχος  της  θερμοκρασίας  των  επιβατών  και  του προσωπικού, υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in κλπ). Για την τήρηση των αποστάσεων, η πληρότητα του πλοίου περιορίζεται στο 60% και διατίθενται μόνο σουίτες  και καμπίνες  με  μπαλκόνι. 

Οι  υφιστάμενοι,  αυστηροί  κανόνες  υγιεινής συμπληρώθηκαν με επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής δικό του νοσοκομειακό χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα μέτρα προστασίας βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch-Institut  (RKI)  και  ο  Παγκόσμιος  Οργανισμός  Υγείας  (ΠΟΥ),  και  ανταποκρίνονται  στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments