Το ότι η χώρα μας το 2017 θα έχει μείωση τουλάχιστον 30% στις διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων από τα ελληνικά λιμάνια, αυτό πλέον έγινε κατανοητό σε όλους. Αιτία τα γεγονότα στην Τουρκία καθώς αυτά έκαναν αρκετές μεγαλες εταιρείες κρουαζιέρας να αποσύρουν από τα προγράμματα τους την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο ο Κυριάκος Αναστασιάδης διευθύνων σύμβουλος της κυπριακής Celestyal Cruises και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία αλλά οι κακές υποδομές στα ελληνικά λιμάνια. Αυτές είναι που κάνουν τις εταιρίες να φεύγουν καθώς δεν είναι σίγουρες ότ μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.
Δεν έχει άδικο καθώς όταν στο Αιγαίο πιάνουν τα μελτέμια αρκετά κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να δέσουν στα ελληνικά λιμάνια. Τα προηγούμενα χρόνια κάθε φορά που συνέβαινε αυτό αναζητούσαν λιμάνι στην Τουρκία. Αυτή η αλλαγή προγράμματος δεν αρέσει καθόλου στις εταιρείες και τους πελάτες τους.
Ακόμη ο κ. Αναστασιάδης, ένας άνθρωπος από τους πιο εμπειρους στη χώρα μας σε θέματα κρουαζιέρας, προέβλεψε πως η φετινή μεγάλη πτώση θα συνεχιστεί και τον 2018.
Όσον αφορά στη Celestyal Cruises που είναι η μόνη εταιρεία που πραγματοποιεί συστηματικά αναχωρήσεις από ελληνικά λιμάνια, θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα μας σε νέους προορισμούς και νέα προγράμματα.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο απολογισμός της εταιρείας για την χρονιά που έκλεισε ήταν μάλλον καλός. Οι επιβάτες ήταν αυξημένοι φτάνοντας τις 117.000 οι οποίοι πραγματοποίησαν 660.000 συνολικές επισκέψεις σε ελληνικούς προορισμούς. Το 25% των επιβατών ήταν από την Τουρκία, το 17,7% από την Ελλάδα, το 19% ήταν από την Ευρώπη (κυρίως από Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία), το 18,3% από ΗΠΑ και Καναδά (ο μειωμένος αριθμός αποδίδεται στο φόβο για τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη), το 10% από Λατινική Αμερική και το 6% από Ασία.
Παρά την οικονομική κρίση που συνεχίζεται οι Έλληνες επιβατες ήταν αυξημένοι κατά 48% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω των χαμηλών προσιτών τιμών που προσφέρει η εταιρεία δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της κρουαζιέρας. Θεαματικά αυξήθηκαν και οι Τούρκοι κατά 28%. Άλλωστε η εταιρεία κάνει αναχωρήσεις και από τουρκικά λιμάνια.
Για τον επόμενο χρόνο, η Celestyal Cruises στοχεύει ακόμη ψηλότερα καθώς προγραμματίζει να εντάξει στους ελληνικούς προορισμούς της και νέες περιοχές όπως τα Χανιά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments