Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τελειώσει, δεν τελείωσαν όμως οι κρουαζιέρες καθώς είναι ένα τουριστικό προϊόν διαθέσιμο όλο το χρόνο. Και είναι και αρκετά φθηνές αν εξαιρέσει κανείς τις κρουαζιέρες τις Χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Μάλιστα για πρώτη φορά έχουμε τη χειμερινή περίοδο στην Ελλάδα τρία κρουαζιερόπλοια που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά και κάνουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Έτσι οι φίλοι της κρουαζιέρας δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν σε κάποιο λιμάνι του εξωτερικού για να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα τους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Τα κρουαζιερόπλοια που τη φετινή χειμερινή περίοδο ξεκινούν κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά είναι:

– Το Crystal (φώτο) της ελληνικής Celestyal Cruises που πραγματοποιεί κρουαζιέρες οκτώ ημερών έχοντας στο πρόγραμμα του επισκέψεις σε λιμάνια της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ. Η χριστουγεννιάτικη κρουαζιέρα (18 Δεκεμβρίου) περνά και από Θεσσαλονίκη παίρνοντας επιβάτες.
– Το Costa Deliziosa της Costa Cruises, που με αφετηρία τον Πειραιά κάνει οκταήμερες κρουαζιέρες στην Αδριατική.
– Η εταιρεία Viking που τα κρουαζιερόπλοια της με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά κάνουν κρουαζιέρες σε λιμάνια της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ιταλίας.
Την επόμενη χειμερινή περίοδο 2023-24 από το λιμάνι του Πειραιά θα κάνει κρουαζιέρες και το εντυπωσιακό Infinity της Celebrity, κάνοντας μάλιστα έξι διελεύσεις και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Αυτά όσον αφορά στις αναχωρήσεις από τον Πειραιά. Υπάρχει ωστόσο μια πλειάδα κρουαζιέρων με αναχώρηση από λιμάνια του εξωτερικού. Αυτά που κυρίως προτιμούν οι Έλληνες είναι:
– Από Ντουμπάι, με οκταήμερο πρόγραμμα στα γύρω Εμιράτα και κρατίδια του Περσικού κόλπου.
– Από Μουσκάτ, για κρουαζιέρα σε απίθανες τοποθεσίες και λιμάνια του Ομάν με το Mega yacht Elysium της ελληνικής εταιρείας Elixir.
– Από Λισαβώνα για κρουαζιέρες στα Κανάρια Νησιά
– Από Γένοβα, Σαβόνα ή Βαρκελώνη για κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο.
Τέλος για αυτούς που αναζητούν καλοκαιρινές θερμοκρασίες το χειμώνα, επιλέγουν κρουαζιέρες στην Καραϊβική με αφετηρία το Μαϊάμι και κρουαζιέρες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments