Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είναι εντυπωσιακά αυτά τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που κατασκευάζουν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Ολόκληρες πολιτείες που προφέρουν απίθανες παροχές στους επιβάτες που όλες μαζί δεν μπορείς να τις βρεις πουθενά αλλού. Ωστόσο τίποτε δεν συγκρίνεται με μια κρουαζιέρα με κρουαζιερόπλοιο mega yacht, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες με πολλά νησιά κοντά το ένα στο άλλο.
Τα κρουαζιερόπλοια mega yacht είναι μικρά μέχρι πενήντα καμπίνες και το μικρό τους μέγεθος επιτρέπει να επισκέπτονται προορισμούς που τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να προσεγγίσουν.
Απευθύνονται σ’ αυτούς που λατρεύουν όχι μόνο της περιηγήσεις αλλά και τις χαρές της θάλασσας, που θέλουν να επισκεφτούν όχι μόνο τους γνωστούς διάσημους προορισμούς αλλά και μικρότερους που σε άλλη περίπτωση δεν θα πήγαιναν ποτέ.
Ωστόσο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας κρουαζιέρας με mega yacht είναι το προσωποποιημένο service και το παρεΐστικο κλίμα καθώς οι επιβάτες είναι λίγοι και από την πρώτη κιόλας μέρα γίνονται μια μεγάλη πολυεθνική παρέα που μετά την κρουαζιέρα θα καταλήξει σε μια ομάδα στα social media μέσα από την οποία θα επικοινωνούν και θα ανταλλάσσουν φωτογραφίες και αναμνήσεις όλο το χειμώνα και κάποιοι θα κανονίσουν να ξαναβρεθούν στην επόμενη κρουαζιέρα. Ακόμη και αν δεν είσαι άτομο που κοινωνικοποιείται εύκολα, εκεί ούτε που θα το καταλάβεις.
Επίσης η κρουαζιέρα με mega yacht συνδυάζει την επίσκεψη σε γνωστούς και λιγότερους γνωστούς προορισμούς με τα μπάνια σου στις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα της κρουαζιέρας περιλαμβάνει το μεσημέρι επίσκεψη σε κάποια παραλία ενός νησιού για μπάνιο και άλλες δραστηριότητες στη θάλασσα και το βράδυ επίσκεψη σε άλλο νησί για by night. Κανένας άλλος τρόπος διακοπών δεν τα συνδυάζει αυτά εκτός και αν έχετε δικό σας σκάφος.
Καθώς το κρουαζιερόπλοιο είναι μικρό και οι επιβάτες λίγοι δεν υπάρχουν ουρές πουθενά, δεν νιώθεις πολυκοσμία γύρω σου, το σέρβις είναι εξαιρετικό και το φαγητό ακόμη καλύτερο.
Κάναμε μια τέτοια κρουαζιέρα πέρσι τέτοιες μεριές με το mega yacht κρουαζιερόπλοιο Elysium της ελληνικής εταιρείας Elixir Boutique Cruises. Φύγαμε απόγευμα Σαββάτου από το λιμάνι του Λαυρίου και μέχρι το άλλο Σάββατο που επιστρέψαμε επισκεφθήκαμε:
– Το Σούνιο για δείπνο με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τον ναό του Ποσειδώνα.
– Τη Σίφνο για μπάνιο και περιήγηση στα αξιοθέατα του νησιού και το βράδυ την Κίμωλο.
– Το πρωί το Μαγγανάρι στην Ίο για μπάνιο και αργά το μεσημέρι τη Σαντορίνη για μπάνιο, ηλιοβασίλεμα και by night.
Τη Σχοινούσα για μπάνιο και το Άνω Κουφονήσι για μπάνιο, περιήγηση και by night
Τη Νάξο για μπάνιο, περιήγηση και by night
Τη Δήλο για περιήγηση και τη Μύκονο για by night
Τη Σέριφο για μπάνιο και περιήγηση και την Κύθνο για μπάνιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, την Κολώνα.
Μέσα σε μια βδομάδα επισκεφθήκαμε 11 νησιά των Κυκλάδων με τον πιο ξεκούραστο και άνετο τρόπο, σαν να κάναμε διακοπές με το δικό μας σκάφος. Απολαύσαμε απίθανα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο, αλλά και την ανατολή του ηλίου για όποιον είχε το κουράγιο για πρωινό ξύπνημα. Κάναμε απίθανα γλέντια πάνω στο σκάφος με τους συνταξιδιώτες μας (Αμερικάνοι, Γερμανοί και Ισπανοί) αλλά και το φιλόξενο προσωπικό του σκάφους, σαν να είμασταν παρέα από χρόνια. Γνωρίσαμε έναν από τους καλύτερους τρόπους διακοπών.

Info…
H κρουαζιέρα πραγματοποιήθηκε με το mega yacht Elysium της ελληνικής εταιρείας Elixir Boutique Cruises, που το καλοκαίρι πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στις Κυκλάδες και το Ιόνιο. Θα τις βρείτε στο τουριστικό γραφείο Tsakiridis Loukas Travel που εδώ και πολλά χρόνια ειδικεύεται στις κρουαζιέρες.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments