Η κρουαζιέρα ήταν διαχρονικά το πιο ανθεκτικό τουριστικό προϊόν. Όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τις κατά καιρούς πολεμικές συρράξεις, τρομοκρατικές ενέργειες και άλλες επιδημίες που δημιούργησαν τουριστική κρίση, αλλά την ώρα που άλλες μορφές τουρισμού υποχωρούσαν, η κρουαζιέρα αυξάνονταν ακάθεκτη.
Ωστόσο τώρα με την επιδημία του Κορωνοϊού, βιώνει επίπεδα καταστροφής. Οι εταιρείες αναγκάστηκαν να περικόψουν δρομολόγια, να καθηλώσουν κρουαζιερόπλοια ενώ όσα συνεχίζουν να ταξιδεύουν είναι μισοάδεια. Οι συνέπειες είναι τραγικές καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σ΄αυτά βρέθηκαν χωρίς αντικείμενο εργασίας, ενώ τοπικές οικονομίες δοκιμάζονται αφού έχασαν τα έσοδα από τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της κρίσης, η εταιρεία Costa που εδρεύει στην Σαβόνα της Ιταλίας (φώτο), ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις κρουαζιέρες που ήταν προγραμματισμένες για τη Μεσόγειο μέχρι την 3η Απριλίου λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.
Η Costa διευκρίνισε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ήδη ακυρώσει ή αναβάλει όλα τα ταξίδια Ιταλών επιβατών εκτός της Ιταλίας και σε κρουαζιέρες εκτός της Μεσογείου, ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι και να εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα. Η εταιρεία σημείωσε ότι τα πλοία της θα πιάσουν σε ιταλικά λιμάνια «μόνο για να μπορέσουν οι επιβάτες να αποβιβαστούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να γίνουν εκδρομές, ούτε νέες επιβιβάσεις».
Πριν από την έναρξη της επιδημίας ο τομέας της κρουαζιέρας γνώριζε ανάπτυξη και στόχευε να φτάσει τα 32 εκατομμύρια επιβάτες σε όλον τον κόσμο εντός του 2020, στόχος που τώρα φαίνεται τόσο μακρινός…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments